Çek Film Festivali'nde İran Esintisi

Ji.hlava Uluslararası Belgesel Film Festivali'nin uluslararası yarışma bölümünde, Ali Razi ve Mohammadreza Vatandoust'un yönettiği 'Lotus' ve 'Things We Do Not Say' adlı iki İran filmi yer alıyor.

27.10.2018-11:45 - (Son Güncelleme: 27.10.2018-11:40) Çek Film Festivali'nde İran Esintisi

Ji.hlava Uluslararası Belgesel Film Festivali'nin uluslararası yarışma bölümünde, Ali Razi ve Mohammadreza Vatandoust'un yönettiği 'Lotus' adlı iki İran filmi 'Things We Do Not Say' yer alıyor.

'Söylemediğimiz şeyler', İran filmi yıllar sonra bitmemiş bir oyun üzerinde çalışmaya karar veren bir grup aktör ve aktris hakkındadır. Yönetmen,filmin içeriğini “Duyguların ortaya çıktığı bir boşluk var mı? Boşluğu bir gerçeklikle, kendi gerçekliğimizle mi doldurabiliriz? Hatırlayacağımız görüntüler, aynı imgeler mi, yoksa bu imgelerin yansımaları mı?” cümleleriyle anlattı. Mohammadreza Vatandoust tarafından çekilen 'Lotus' filmi, İran’ın kuzeyindeki bir köy sular altında kaldıktan sonra bir adanın hayatta kalmasını anlatıyor. Bu, "dağın dibinde bir evde on iki yıldır mütevazı bir şekilde hayatta kalan İranlı bir kadının günlük rutinine samimi bir bakış. Kadın, üzerinde bir mezar olan adayı ziyaret etmek için izin bekler." şeklinde izleyiciye sunuldu.

Ji.hlava Uluslararası Belgesel Film Festivali, Ekim ayı sonunda düzenlenen Çek Cumhuriyeti'nde düzenlenen bir belgesel film festivalidir. Festivalin 22. programı 25-30 Ekim 2018 arasında yapılacak.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal