'Brezilya'nın Karayipleri'nde Petrol Sızıntısı İlerliyor!

Brezilya'nın kuzeydoğu kıyılarında eylül ayından bugüne kadar etkisini sürdüren petrol sızıntısının, "Brezilya'nın Karayipleri" olarak adlandırılan plajlarıyla ünlü bölgeye kadar ulaştığı açıklandı.

18.10.2019-11:25 - (Son Güncelleme: 18.10.2019-10:47)

 

Yetkililer, petrol sızıntısının, ülkenin en ünlü turistik sahillerinden Alagoas eyaletine bağlı Maragogi kasabasına kadar ilerlediğini açıkladı.

Yerel basında, Maragogi'de, onlarca kişinin sahile vuran petrol tortularını kürekle ve tırmıkla temizlemeye çalıştığı görüntüler kaydedildi.

Sahil temizleme çalışmalarına yetkililerin haricinde gönüllülerin de dahil olduğu bildirildi. Brezilya Çevre ve Yenilenebilir Doğal Kaynaklar Enstitüsü (IBAMA), sızıntının ülkenin 9 eyaletinde 178 konumda etkisini gösterdiğini açıkladı.

Doğal havuzları, berrak mavi suları ve beyaz kumları ile meşhur olan Maragogi sahili, "Brezilya'nın Karayipleri" olarak nitelendiriliyor.

Brezilyalı yetkililer, 11 Ekim'de, petrol sızıntısının ülkenin kuzeydoğusundaki, plajlarıyla ünlü, ülkenin en büyük dördüncü şehri olan Salvador'a kadar ilerlediğini kanıtlamıştı.

Sızıntı sebebiyle Bahia eyaletinin başkenti olan şehrindeki 150'den fazla plajın kirlendiği açıklanmıştı. Petrol sızıntısının, Salvador'un sahillerinde 21 kilometrelik alana yayılması üzerine Bahia eyalet hükümeti 14 Ekim'de acil durum ilan edilmesi kararı almıştı.

Sızıntının geçen haftaya kadar ülkenin 9 eyaletinde 68 yerleşimi olumsuz etkilediğini belirtilmişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal