Bilim İnsanları Açıkladı! Evliliğin Bünyeye Yan Etkileri Ortaya Çıktı

Yapılan araştırmalara göre bekar olmak, sosyallik açısından daha iyi. Bilimsel çalışmalara göre bekar olmanın sosyallik açısından avantajlı olduğu ortaya çıktı.

28.09.2020-17:22 - (Son Güncelleme: 28.09.2020-17:20) Bilim İnsanları Açıkladı! Evliliğin Bünyeye Yan Etkileri Ortaya Çıktı

Bilimsel bir dergide yayınlanan bir çalışma Amerika'da yaşayan yetişkinleri inceledi. Bireylerin komşuluk, akrabalık ve arkadaşlık gibi yakın ilişkilerini inceleme altına aldı. Bunun sonucunda bekar bireylerin çevreleriyle olan iletişim sıklığının, aileleriyle yardımlaşma olasılığının daha yüksek olduğunu ortaya çıkardı.

Evli insanlar bir hayat arkadaşına sahip olmasına rağmen çevreleriyle olan sosyal bağlarını devam ettirme konusunda bekar insanlara nispeten daha başarısız.

Amerika'da 1992-1994 yılları ile, 2000-2012 yılları arasında elde edilen verileri ele alan çalışma, evliliği herkesin ulaşması gereken bir kilometre taşı olarak görmek yerine ‘sosyal kısıtlamalara’ bağlı olduğunu ve bekar insanların daha geniş topluluklarla daha fazla ilişki kurduğunu öne sürüyor.

Araştırmaya göre bekar olmak erkeklerde ve kadınlarda sosyal bağları artırırken; bekarlık ve sosyal bağlar arasında da pozitif bir ilişki bulunuyor.

Yazar Emily Brown, hem bekar olmanın hem de evli olmanın kendi içinde inişleri çıkışları olabileceğini belirtti. Ancak evliliğin kesinlikle hayat içinde ulaşılması gereken bir amaç olarak görülmemesi gerektiğini belirterek, 'Eğer güçlü sosyal bağları sürdürmek istiyorsanız, bekar olmak olumsuz bir şey olmayabilir' dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal