Arap Birliğinden Türkiye'ye Tehdit

Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmet Ebu Gayt, Berlin’de düzenlenen Libya konferansı ile ilgili yaptığı açıklamada Türkiye’yi üstü kapalı bir şekilde tehdit savurdu.

22.01.2020-21:39 - (Son Güncelleme: 22.01.2020-21:35) Arap Birliğinden Türkiye'ye Tehdit

Arap Birliği Genel Sekreteri Ebu Gayt, Türkiye’nin Libya müdahalesi, ülkedeki durumu karmaşık hale getirdiğini ve Libya dışına sıçrayacak bölgesel çatışmalara yol açabileceğini savunarak, uluslararası anlaşmaları reddeden ve onlara uymayan herkese yaptırım uygulanacağını ifade etti.

Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmet Ebu Gayt, Berlin’de düzenlenen Libya konferansı ile ilgili yaptığı açıklamada Türkiye’yi üstü kapalı bir şekilde tehdit etti. Türkiye’nin görüşünün konferansa katılan tüm ülkelerden farklı olduğunu belirten Gayt, uluslararası anlaşmaları reddeden ve onlara uymayan herkese yaptırım uygulanacağını söyledi.

Mısır’da bir televizyon programına katılan Gayt, Libya’da kalıcı ateşkes ve siyasi sürecin başlatılması amacıyla Berlin’de düzenlenen uluslararası konferans ve Türkiye’nin Libya’daki politikalarıyla ilgili bir açıklama yaptı.

Gayt, Türkiye’nin Libya müdahalesi, ülkedeki durumu karmaşık hale getirdiğini ve Libya dışına sıçrayacak bölgesel çatışmalara yol açabileceğini savundu.

YAPTIRIM HATIRLATMASI

Konferansa katılan tüm ülkelerin Ankara’nın yaptıklarını reddettiğini öne süren Gayt, Türkiye’nin görüşü konferansa katılan diğer tüm ülkelerinkinden farklı olduğunu, Ankara’nın Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti’ne (UMH) yapılan saldırılardan bahsettiğini ifade etti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal