Arap Birliği'nden Filistinlilerin Haklarını Koruma Çağrısı

Arap Birliği, uluslararası topluma İsrail zulmü ve baskısına karşı Filistin halkının haklarını garanti altına alma çağrısı yaptı.

15.05.2019-10:40 - (Son Güncelleme: 15.05.2019-10:28)

Arap Birliği Filistin ve İşgal Altındaki Arap Toprakları Birimi, Nekbe’nin (Büyük Felaket) 71. yılı sebebiyle yazılı bir açıklamada bulundu.

Yapılan açıklamada, Nekbe’nin olumsuz etkilerinin Filistin halkı üzerinde nesilden nesile geçtiğini ve bu büyük felaketin sonuçlarının Arap ülkelerindeki Filistin kamplarında gözlendiği belirtildi.

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı’na (UNRWA) yönelik uygulamaların, Filistinli mültecilere yardımların durdurulması amacıyla yapıldığı vurgulanan açıklamada, İsrail işgal devletinin kurulmasının üstünden 71 yıl geçmesine karşın Filistin halkının hala büyük zorluklarla karşılaştığı belirtildi.

Arap Birliği, uluslararası toplum ve Birleşmiş Milletler’e (BM) İsrail’e, Filistin halkına karşı sergilediği düşmanca saldırıları durdurması için gerçek bir baskı yapması çağrısında bulundu.

NEKBE FELAKETİ

Filistinliler, İsrail'in 14 Mayıs 1948 tarihinde işgal ettiği Filistin topraklarında bağımsızlığını ilan etmesi ve Filistinlileri zorunlu göçe tabi tutulması sebebiyle 15 Mayıs'ı "Nekbe" (Büyük Felaket) olarak anıyor.

İsrail kuvvetleri Nekbe esnasında yaklaşık bir milyon Filistinliyi zorla yaşadıkları topraklardan çıkararak sürgün etti, Filistinlilere ait 675 köy ve kasaba yıkıldı, binlerce Filistinli katledildi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal