Gazze'deki Filistinli Gruplardan Nekbe Yıl Dönümünde Genel Grev Çağrısı

Gazze'deki direniş grupları, Filistinlilerin İsrail tarafından göç etmek zorunda bırakılmalarının 71. yılı sebebiyle 15 Mayıs'ta halkı genel greve davet etti.

09.05.2019-15:38 - (Son Güncelleme: 09.05.2019-15:30)

Gazze Şeridi'ndeki Filistinli gruplar, Nekbe'nin (Büyük Felaket) 71. yıl dönümü olan 15 Mayıs'ta genel grev yapılacağını duyurdu.

Gazze'deki direniş gruplardan oluşan Büyük Dönüş ve Ablukayı Kırma Yürüyüşü Yüksek Ulusal Heyeti tarafından yapılan açıklamada, "Gelecek Çarşamba (15 Mayıs), tüm yaşam alanlarını kapsayacak genel grev günüdür. Tüm halkımızı buna tam bir şekilde uymaya çağırıyoruz." sözlerini iletti.

Yapılan açıklamada, Filistin halkına, Nekbe'nin 71. senesini anmak için Gazze'nin doğusundaki geri dönüş kamplarında başlayacak olan Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterilerine geniş katılım sağlaması çağrısı yaptı.

Gösterilerin barışçıl niteliğinin korunması talep edilen açıklamada, İsrail'e de greve katılan göstericilere herhangi bir müdahalede bulunmaması uyarısı yapıldı.

NEKBE FELAKETİ

Filistinliler, İsrail'in 14 Mayıs 1948 tarihinde işgal ettiği Filistin topraklarında bağımsızlığını ilan etmesi ve Filistinlileri zorunlu göçe tabi tutulması sebebiyle 15 Mayıs'ı "Nekbe" (Büyük Felaket) olarak anıyor.

İsrail kuvvetleri Nekbe esnasında yaklaşık bir milyon Filistinliyi zorla yaşadıkları topraklardan çıkararak sürgün etti, Filistinlilere ait 675 köy ve kasaba yıkıldı, binlerce Filistinli katledildi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal