Almanya'dan Kritik Açıklama! 'Karadeniz'e Savaş Gemilerini Göndermeye Hazırız'

Almanya Dışişleri Bakanlığı Asya ve Doğu Avrupa yetkilisi Mihael Zilberth, Rusya'nın idaresindeki Kerç Boğazı'na ve Karadeniz'e Alman savaş gemilerini göndermeye hazır olduklarını ifade etti.

31.01.2019-08:52 - (Son Güncelleme: 31.01.2019-08:40) Almanya'dan Kritik Açıklama! 'Karadeniz'e Savaş Gemilerini Göndermeye Hazırız'

Ukrayna Savunma Bakanı Yardımcısı Anatoli Petrenko, Almanya Dışişleri Bakanlığı Asya ve Doğu Avrupa yetkilisi Mihael Zilberth ile başkent Kiev’de görüşme gerçekleştirmek için buluştu. Zilberth ve Almanya Silahlı Kuvvetleri Genel Sekreteri Tomas Silberhorn’in katıldığı heyet tarafından yapılan açıklamada, 'Bundeswehr’e (Almanya Silahlı Kuvvetleri) bağlı savaş gemilerini, Karadeniz’e ve Azak Denizi’ne göndermeye hazırız' ifadelerinin kullanıldığı öğrenildi.

DONBASS’A AGİT GÖZLEMCİLERİ SEVK EDİLECEK 

Ukrayna’nın doğu bölgesinde tek taraflı bağımsızlığını duyuran Donbas bölgesinde barışın kurulması ve bölgedeki çatışmaların yükselmesinin önüne geçmek için Avrupa Güvenlik İşbirliği Teşkilatı (AGİT) tarafından gözlemcilerin gönderilmesi konusunun da tartışıldığı ifade edildi. Rusya’da gözaltında olan ve sağlıkları hakkında endişe duyulan Ukraynalı denizcilerin durumu ile ilgilide konuşan yetkililer, Almanya ve Ukrayna arasında gerçekleştirilecek yeni askeri ve stratejik ortaklıklar gibi meseleleri de ele aldı. 

Toplantı, Ukrayna’nın Avrupa-Atlantik entegrasyonu yolunda ilerlemesine ve NATO’ya bağlı diğer ülkelerle kurulanilişkilerin güçlenmesine neden olacağına dair değerlendirmeleri de akıllara getirdi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal