İngiltere'deki 50 Sanatçı İsrail'i Boykot Etti

İngiltere'nin önde gelen ünlü isimleri, İngiliz Yayın Şirketi BBC’yi, Eurovision Şarkı Yarışması'nı boykot etmeye ve yarışmayı İsrail'den başka bir ülkede düzenlemeye çağırıyor.

31.01.2019-08:44 - (Son Güncelleme: 31.01.2019-08:39) İngiltere'deki 50 Sanatçı İsrail'i Boykot Etti

İngiltere'nin önde gelen ünlü isimleri, İngiliz Yayın Şirketi BBC’yi,  Eurovision Şarkı Yarışması'nı boykot etmeye ve yarışmayı İsrail'den başka bir ülkede düzenlemeye çağırıyor.

Çarşamba günü Guardian gazetesinde yayınlanan bir makalede, 50 kişilik sanatçı grubu BBC şarkı yarışmasının organizatörlerine, şarkı yarışmasının Filistinlilere yasadışı askeri işgal uygulayan ve haklarını ihlal eden İsrail’den başka bir ülkede gerçekleştirilmesi çağrısında bulundu.

Söz konusu sanatçı grubu, “BBC Mayıs ayında, Eurovision 2019’u İsrail’de düzenlemeye niyetli. Eurovision bir eğlence olabilir, ancak insan hakları hususlarından muaf değil - İsrail'in Filistin insan haklarını ihlal edişini görmezden gelemeyiz ”dedi. 

BBC'yi, 8 Şubat'ta İngiltere'nin Eurovision aday isminin belirleneceği  "Sen Karar Ver" yarışmasından önce söz konusu olay hakkında gerekenlerin yapılmasının belirtildiği mektupta şunlar aktarıldı:

"BBC 'Sen Karar Ver' ilkesinin Filistinlileri de kapsaması gerektiğini  bilmeli. Filistinliler İsrail’e karşı kendilerini savunamıyorlar.  BBC, anayasası gereği 'ifade  özgürlüğünü savunmak’’ zorundadır. İlkelerine göre hareket etmeli ve  Eurovision'un, insan haklarını ihlal etmeyen başka bir ülkede gerçekleşmesi için baskı yapmalıdır."

Mektupa yanıt veren BBC, Eurovision’ın siyasi bir olay olmadığını ve katılımının “herhangi bir siyasi mesajı veya kampanyayı desteklemediğini” savunarak, bireylerin kurumun etkinliğe katılımını siyasallaştırmasının uygun olmadığını belirtti. 

BBC, Eurovision şarkı yarışmasının dostluk, hoşgörü ve çeşitlilik değerlerini her zaman desteklediğini söyleyerek, ‘’BBC'nin katılımını siyasi nedenlerle kullanmanın uygun olacağını düşünmüyoruz. Bu nedenle bu yılki etkinliğe katılacağız. Ev sahibi ülke, BBC tarafından değil yarışma sonuçlarına göre belirlenir. ” sözlerini iletti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal