Almanya Dışişleri Bakanı Mass'ten Yaz Tatili İçin Uyarı

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, yaz tatili için yurt dışına seyahat etmeyi planlayan Alman vatandaşlarına uyarıda bulunarak, seyahat sınırlamalarının ne zaman kaldırılacağına ilişkin henüz karar verilmediğiğini kaydetti.

17.04.2020-14:11 - (Son Güncelleme: 17.04.2020-14:09) Almanya Dışişleri Bakanı Mass'ten Yaz Tatili İçin Uyarı

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, yaz tatili için yurt dışına seyahat etmeyi planlayan Alman vatandaşlarına uyarıda bulunarak, seyahat sınırlamalarının ne zaman kaldırılacağına ilişkin henüz karar verilmediğiğini kaydetti.

Coronavirüs dolayısıyla pek çok ülkenin seyahat konusunda kısıtlamalara gittiğini kaydeden Bakan Mass, "Salgının daha da yayılmasını hesap etmek zorundayız. Coronavirüs tedbirlerinin hangi boyutlarda seyredeceğini bilemediğimiz için gelecek için şimdiden seyahat rezervasyonu yapmak yanlış olur. Seyahat uyarısını ancak virüsten emin olduktan sonra kaldırabiliriz. Mayıs ayının başında yeniden durum değerlendirmesi yapacağız. Ancak fazla umutlu olmamak lazım” ifadelerini kullandı.

Coronavirüs patlak vermeden önce Almanya dışında olan 240 bin Alman vatandaşını ülkeye getirdiklerini ifade eden, Dışişleri Bakanı Heiko Maas, yaz aylarında bir tahliye operasyonu gerçekleştiremeyeceklerini sözlerine ekledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal