Almanya Coronavirüs Tedbirlerini Kaldırıyor!

Almanya'da coronavirüs tedbirlerinin gevşetilmesi kapsamında 20 Nisan'da mağazalar, 4 Mayıs'ta da okullar ve berberler kademeli olarak yeniden açılacak.

15.04.2020-19:25 - (Son Güncelleme: 15.04.2020-20:22) Almanya Coronavirüs Tedbirlerini Kaldırıyor!

Almanya’da yeni tip coronavirüs (Covid-19) salgınının yayılmasını önlemek amacıyla 22 Mart’ta alınan önlemler kademeli olarak rahatlatılacak.

Başbakan Angela Merkel, eyaletlerin başbakanlarıyla video konferans ile yapmış olduğu toplantıda, Covid-19 salgınıyla mücadeleye ilişkin tedbirleri değerlendirdi.

Başbakanlıkta gerçekleşen basın açıklamasında alınan kararları ifade eden Angela Merkel, coroanvirüs salgınının yayılmasını önlemek için alınan önlemlere uyan halka teşekkür etti.

Almanya Başbakanı Merkel, coronavirüs tedbirlerinin 3 Mayıs'a kadar uzatıldığını ancak bazı mağazaların 20 Nisan ve okulların 4 Mayıs'tan itibaren kademeli olarak açılacağını ifade etti.

Okullar, hayvanat bahçeleri, kütüphaneler ve müzelerin 4 Mayıs’tan itibaren kademeli bir şekilde yeniden açılabileceğini ifade eden Merkel, halkın maske kullanmasının zorunlu hale getirilmediğini ancak toplu taşıma araçlarında ve alışverişlerde maske takılmasını tavsiye ettiklerini ifade etti.

Kreşlerin ve okulların açılmasında çok dikkatli ve adım adım ilerlenmesi gerektiğini vurgulayan Angela Merkel, ''İlk olarak son sınıflarda bulunan ve sınava girme zorunluluğu olan öğrenciler için okullar açılacak.'' sözlerine yer verdi.

Merkel, 20 Nisan'dan sonra 800 metrekareye kadar olan mağazalar ile berberlerin açılabileceğini ancak sıkı hijyen kurallarına uyma şartı olduğunu belirtti.

Aşı bulunana kadar coronavirüs ile yaşanılacağını işaret eden Merkel, virüse karşı mücadele konusunda gelişmeleri değerlendirmek amacıyla 30 Nisan'da eyalet başbakanlarıyla tekrar görüşeceğini belirtti.

TOPLANTIDAN ALINAN KARARLAR

Toplantıda ayrıca otomobil galerileri, kitapçılar ve bisiklet mağazalarının da metrekareye bakılmaksızın açılabileceği kararı alındı.

Toplantıda, 22 Mart’ta alınan ikiden fazla kişinin bir araya gelme yasağı ve en az 1,5 metrelik sosyal mesafe kuralına uyma zorunluluğu ise 3 Mayıs’a kadar uzatıldı.

Restoranlar, oteller ve kafeler kapalı kalmaya devam edecek.

Coronavirüs tedbirleri çerçevesinde “büyük etkinlikler” 31 Ağustos’a kadar yasak olacak.

Kilise, cami ve sinagog gibi ibadet yerlerinde topluca ibadet yasağı sürecek.

Huzurevleri ve engellilere ait bakımevlerinde özel önlemler sağlanacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal