Almanya Dışişleri Bakanı Maas'tan Rusya'ya Çağrı! Esad Üzerindeki Nüfuzunuzu Kullanın

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Türkiye ile Rusya arasında yapılması planlanan görüşmelerde, insani felaketin önlenmesi için ilerleme sağlanmasını ümit ediyorum." dedi.

15.02.2020-17:13 - (Son Güncelleme: 15.02.2020-17:15) Almanya Dışişleri Bakanı Maas'tan Rusya'ya Çağrı! Esad Üzerindeki Nüfuzunuzu Kullanın

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Türkiye ile Rusya arasında yapılması planlanan görüşmelerde, insani felaketin önlenmesi için ilerleme sağlanmasını ümit ediyorum." dedi.

Bakan Heiko Maas, "56. Münih Güvenlik Konferansı"nda buklunmak amacıyla Almanya'ya gelen mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile yaptığı toplantının ardından gerçekleşen ortak basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Çavuşoğlu ile Suriye ve Libya'daki krizleri masaya yatırdıklarını dile getiren Maas, İdlib'deki çatışmaların devam etmesi durumunda bir insani krizin daha peyda olacağını bildirdi.

Maas, "İdlib'deki saldırı ve çatışmaların durması için Rus tarafından beklentimiz, Esed rejimine olan nüfuzunu kullanması. Bunu bu sabah görüşmede, Rus tarafına ilettik." açıklamasını yaptı.

Saldırıların devam etmesi durumunda daha fazla sivilin İdlib'den göç etmesine sebep olduğunu dile getiren Maas, "Bu kimsenin çıkarına değil. Bundan dolayı gelecek hafta, Türkiye ile Rusya arasında yapılması planlanan görüşmelerde, insani felaketin önlenmesi için ilerleme sağlanmasını ümit ediyorum." dedi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal