Alman Basını: Almanya-ABD Dostluğu Trump Yüzünden Paramparça Oldu

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun Almanya'nın başkenti Berlin'e düzenleyeceği ziyaretini iptal etmesini değerlendiren Alman Suddeutsche Zeitung gazetesi, Almanya ve ABD arasındaki dostluğun parçalandığına işaret etti.

08.05.2019-16:23 - (Son Güncelleme: 08.05.2019-16:09)

Daniel Broessler kalemiyle Suddeutsche Zeitung gazetesine yazılan makalede, Pompeo'nun Almanya Başbakanı Angela Merkel ve mevkidaşı Heiko Mass ile görüşmek amacıyla Berlin'e düzenleyeceği ziyareti birkaç saat kala iptal edip Bağdat'a geçmesinin iki ülke ilişkilerine ilişkin spekülasyonlara sebep olduğu belirtildi.

Pompeo'nun birden aldığı iptal kararını affetmenin zor olduğunu söyleyen Broessler, "Diplomasi dünyasında nezaketsizlik ve utanmazlık var. Öyle veya böyle, Başkan Donald Trump'ın göreve başlamasından yaklaşık iki yıl sonra, kısa süre önce Alman-Amerikan dostluğu olarak övülen şeyin büyük bölümü paramparça oldu" ifadelerini aktardı.

'ABD DIŞ POLİTİKASI KENDİNE HAS ÖNGÖRÜLEBİLİRLİĞE SAHİP'

Trump döneminde ABD dış politikasının 'kendine özgü öngörülebilirliğe' sahip olduğunu söyleyen Alman yazar, bu politikanın ulusal çıkarların diplomasi aklıyla değil, müttefiklerle ihtilaf halinde bile kaba iktidar politikasıyla yürütüldüğünün altını çizdi.

'BERLİN, TRUMP SONRASI DÖNEM İÇİN STRATEJİ OLUŞTURMALI'

Trump'ın görevden ayrılmasından sonra ABD'nin Almanya için tekrardan gerçek partner ve dost olacağını umduğunu belirten Broessler, Berlin hükümetinin Trump sonrası dönem için strateji geliştirmesi gerektiğini vurguladı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal