AB'den Hong Kong'daki Protestoları Destekleyen Açıklama!

AB Komisyonu Sözcüsü Maja Kocijancic, protestocuların ifade özgürlüğü ve yürüyüş hakkına saygı duyulması gerektiğini belirtti.

18.11.2019-16:25 - (Son Güncelleme: 18.11.2019-16:40)

AB Komisyonu Sözcüsü Maja Kocijancic, protestocuların ifade özgürlüğü ve yürüyüş hakkına saygı duyulması gerektiğini belirtti.

Avrupa Birliği (AB), Çin'in Hong Kong Özel İdari Bölgesi'nde üniversite kampüslerinde ve kent merkezinde hafta başından bu yana süren eylemlere yönelik itidal çağrında bulundu. AB Komisyonu Sözcüsü Maja Kocijancic, gün içinde aktardığı kısa basın açıklamasında, taraflara tansiyonun düşürülmesi çabasında bulunmaları gerektiğini bildirdi.

"Tüm taraflara itidal çağrımızı yineliyoruz." diye konuşan Kocijancic, güvenlik yetkililerine de ölçülü olmaları çağrısı yaptı. Kocijancic, göstericilerin ifade özgürlüğü ve yürüyüş hakkına saygı duyulması gerektiğini vurgulayarak, gelişmeleri yakından takip ettiklerini dile getirdi. Hong Kong'da, haziranda şüphelilerin Çin'e iadesi yasa tasarısına karşı başlayan demokrasi yanlısı protestolarda, son haftalarda eylemcilerle polis arasındaki çatışma ve şiddet olaylarında çoğalma meydana geldi.

Resmi raporlara göre, kentte hazirandan bu yana yaklaşık 4 bin protestocu yakalandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal