ABD'den İran'a Nükleer Anlaşma Ültimatomu

ABD'nin yeni Dışişleri Bakanı Mike Pompeo katıldığı zirvede, "İran nükleer anlaşmada düzeltmeler yapmazsa bizim anlaşmada kalmamız mümkün değil" dedi.

27.04.2018-22:42 - (Son Güncelleme: 27.04.2018-22:33) ABD'den İran'a Nükleer Anlaşma Ültimatomu

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, ABD Başkanı Donald Trump'ın İran nükleer anlaşmasından çekilip çekilmeyeceği konusunda henüz bir karar vermediğini söyleyerek, "Kusurlarıyla alakalı önemli bir düzeltme yapılmaması durumunda (Trump'ın) bu anlaşmada kalması mümkün değil." dedi.

"TRUMP'IN ANLAŞMADA KALMASI MÜMKÜN GÖRÜNMÜYOR"

Brüksel'de yapılan NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'nın sonrasında Pompeo, basın mensuplarına açıklamalar yaptı.

İran nükleer anlaşması konusunda Pompeo, ABD Başkanı Trump'ın söz konusu anlaşmadan çekilip çekilmeyeceği hususunda şimdilik bir karar vermediğini söyleyerek, "Kusurlarıyla alakalı önemli bir düzeltme yapılmaması durumunda (Trump'ın) bu anlaşmada kalması mümkün değil." dedi.

"İTTİFAK LİDERLİĞİNİ SÜRDÜRMEYE HAZIRIZ"

Katıldığı ilk NATO toplantısında çok sıcak karşılandığını söyleyen Pompeo, "ABD'nin ittifak liderliğini devam ettirmeye hazır olduğunu bugün açıkça ortaya koydum." açıklamasında bulundu.

SAVUNMA HARCAMALARINI ARTTIRMASINI İSTEDİ

Pompeo, müttefiklerin, temmuz ayında gerçekleştirilecek NATO zirvesine değin savunma harcamalarını milli gelirlerinin yüzde 2'sine çıkaracak tekliflerini sunması gerektiğini söyleyerek, "Ortak savunma daha fazla yük dağılımı anlamına geliyor." ifadesini kullandı.

"RUSYA, MÜTTEFİKLERİMİZİ TEHDİT EDİYOR"

Rusya'nın faaliyetleri karşısında NATO'nun her daim önemli bir yerde olduğunu söyleyen Pompeo, "Rusya, müttefik ve ortakları hem askeri hem de demokratik kurumlara karşı saldırgan tutumlarla tehdit ediyor." diye konuştu.

NATO'NUN AÇIK KAPI POLİTİKASINA ABD'DEN DESTEK

Pompeo, Rusya'nın demokratik dünyaya katılmasını görmekten memnun olacağını açıklayarak, bu hususta tercihi Rusya'nın yapacağını söyledi.

NATO'nun açık kapı stratejisine ABD'nin destek verdiğini söyleyen Pompeo, aday devletlerle ikili olarak ve NATO yapısı altında birlikte çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

KORE LİDERLERİNE TEBRİK MESAJI GÖNDERDİ

Pompeo, yük paylaşımı ve savunma yatırımlarını geliştirmek, savunma ve caydırıcılığı güçlendirmek ve terörle mücadeleyi NATO zirvesinde öncelikli ele alınacak hususlar olarak belirledi.

Öte yandan Pompeo, Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in ile Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'u bir araya gelmelerinden dolayı tebrik etti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal