ABD'de İşsizlik Maaşına Başvuranların Sayısı Beklenenin Üstünde

Yeni tip koronavirüs salgını sebebiyle, iş gücü piyasasının etkilenmesinin ardından artan işsizlik oranları ile ABD’de ilk defa işsizlik maaşına başvuru yapanların sayısı beklentilerin üstünde çıktı.

05.11.2020-17:36 - (Son Güncelleme: 05.11.2020-17:37) ABD'de İşsizlik Maaşına Başvuranların Sayısı Beklenenin Üstünde

ABD’de ilk defa işsizlik maaşı başvurusu yapanların sayısı, 31 Ekim tarihi ile, geride bırakılan haftada 751 bin seviyesine ulaşarak, beklenen oranı aştı.

ABD Çalışma Bakanlığı, haftalık olarak işsizlik maaşına başvuranların istatistiklerini duyurdu. Yapılan işsizlik maaşı başvurularına göre, ülkede ilk defa işsizlik maaşına başvuru yapanlar, 31 Ekim ile biten hafta, bir önceki haftaya göre 7 bin kişi azalarak 751 bin oranına geriledi.

31 Ekim haftasında sınırlı oranda değişim gösteren ve piyasanın beklentisinin üstünde oranlara ulaşan sayının, 732 bin olarak gerçekleşmesi bekleniyordu.

İşsizlik maaşı için başvuran kişilerin önceki hafta 751 bin olan verisi 758 bin olarak güncellendi.

Geçtiğimiz hafta itibarı ile 4 haftalık şsizlik maaşı başvurularının ortalaması, bir önceki haftaya oranla 4 bin kişi azalarak 787 bine düştü.

Bu süreçte devam eden işsizlik başvuruları, 24 Ekim ile biten haftada bir önceki haftaya oranla 538 bin düşerek, 7 milyon 285 bin oranında tespit edildi. 

Haftalık tespit edilen işsizlik maaşı başvuruları Kovid-19’un etki göstermeye başladığı mart ayından bu yana en düşük seviyelere ulaşsa da, salgın öncesindeki oranların üzerinde devam etti.

Ayrıca ABD’de ilk defa işsizlik başvurusu yapanların sayısı, Kovid-19 salgınının iş gücünü etkilemesiyle 28 Mart ile tamamlanan haftada 6 milyon 867 bin yükselişe geçerek, zirve seviyeye ulaşmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal