ABD’de Türk Restoranına Ermeniler Saldırdı

ABD’nin Beverly Hills şehrinde, Türk vatandaşına ait restorana saldırı yapıldı. Restoranda maddi hasar oluşurken, restoran sahibi saldırının Ermeni bir topluluk aracılığıyla yapıldığını söyledi.

05.11.2020-16:55 - (Son Güncelleme: 05.11.2020-16:49)

ABD’nin California eyaletine bağlı Beverly Hills kentindeki bir Türk restoranına saldırı yapıldı. Beverly Hills’de sekiz senedir hizmet veren Cafe İstanbul’a saldırı gerçekleştirdi. Akşam 21:00'da restorana giren yedi sekiz kişilik bir grup restoranın içindeki masa ve sandalyeleri atarken, restoranda maddi hasar oluştu. Saldırı esnasında restoranın içerisindeki ve ailesinin güvenliğinden kaygılandığı için adının gizlenmesini isteyen F.T. ailesi ile birlikte restoranın arka kapısından kaçtı.

F.T. şu ifadeleri kullandı:

'Maalesef gördüğünüz gibi saldırıya uğradık Ermeni vatandaşlar tarafından. Ailemle otururken 7-8 kişi birden restorana dalıp, dağıtmaya başladılar. Kendimizi korumaya çalıştık. Kaçmaya çalıştık. Arka taraftan mahalleye kaçalım derken 50 metre ileriye koşarken 15-20 kişilik bir grupla karşı karşıya geldik.'

Yakınlarda kapısını açık oldukları bir binaya sığınıp orada bulunan apartman sakinlerinin yardımıyla emniyet güçlerini aradıklarını belirten F.T., 'Ne diyeceğimi bilemiyorum. Korku içerisindeyiz' dedi.

NEFRET SUÇU

F.T. hadisenin ardından gelen emniyet güçlerinin soruşturmanın nefret suçu çerçevesinde açılacağını ifade ettiklerini belirtti.

Hadisenin ardından restorana giden Türkiye Cumhuriyeti Los Angeles Başkonsolosu Can Oğuz saldıran topluluğun kimliğinin resmi olarak tespit edilemediğini belirterek restoranın bir süredir tehdit aldığını ve durumla alakalı makamlara iletilmiş olduğunu dile getirdi. 'Polis görevlisi saldırıyı bir nefret suçu olarak araştıracaklarını söyledi' ifadesini kullanan Oğuz bu hadiselerin 1980’li senelerde Los Angeles’ta Başkonsolosların ve diplomatların şehit edildiği hadiseleri anımsattığını belirtti.

Türk toplumunun bölgede yer alan bütün görevliler nezdinde hadiseyi izlemesini isteyen Oğuz, kendilerinin de başkonsolosluk olarak izleyeceklerini belirttiler.

Los Angeles’ın en hareketli yerlerinden biri olan Beverly Hills’de bu kadar erken saatlerde gerçekleştirilen bir saldırının kabul edilemez olduğunu belirten Oğuz 'Tüm vatandaşlarımızı sükûnete davet ediyoruz' diye konuştu.

Vatandaşların bilhassa tahriklere kapılmamasını talep etti. Los Angeles’ta merkezi olan Güney California Amerikan Türk Derneği Başkanı Nilay Senel Nylund’daki açıklamasında saldırının kabul edilemez olduğunu, pek çok Türk işletmenin son günlerde tehdit içeren telefonları aldığını belirtti.



Dernek yazılı yaptığı açıklamasında, başta Los Angeles Belediye Başkanı Eric Garcetti olmak üzere görevlileri işlenen nefret suçunu kınamaya davet etti.

Aynı zamanda Beverly Hills Belediyesi, Sivil Haklar departmanından Mark Blankenship’de restorana giderek restoran görevlilerinden bilgi aldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal