ABD, İsrail’e F-22 Raptor Satışını Onayladı İddiası

BAE’nin ABD’den F-35 almasına karşılık olarak İsrail de F-22 Raptor alabilmek için harekete geçmişti. Londra merkezli Asharq Al-Awsat, bu satışın onaylandığını duyurdu.

04.11.2020-10:40 - (Son Güncelleme: 04.11.2020-12:16) ABD, İsrail’e F-22 Raptor Satışını Onayladı İddiası

Geçtiğimiz hafta İsrail, ABD’nin şu ana kadar kimseye satmadığı F-22 Raptor tipi savaş uçaklarını satın alabilmek için girişimlerde bulunmuştu. Lockheed Martin firması tarafından yapılan uçaklar, Birleşik Devletler Küresel Saldırı Görev Gücü'nün önemli bileşenlerini oluşturuyor.

Londra merkezli Arapça yayın yapan Asharq Al-Awsat, Tel Aviv’deki üst düzey yetkililerden aldığı bilgilere göre ABD’nin İsrail’e F-22 Raptor tipi avcı uçakların mühimmatlarıyla ilgili satışını onayladığını yazdı.

BAE, ABD’DE F-35 ALINCA, İSRAİL F-22 İÇİN HAREKETE GEÇTİ

İsrail gazetesi Haaretz’e göre, İsrailli savunma yetkilileri, ABD’nin Birleşik Arap Emirlikleri’ne F-35 uçaklarını satmayı kabul etmesinden sonra İsrail’in bölgedeki niteliksel askeri gücünü korumak için dünyanın en gelişmiş savaş jetlerinden biri olan F-22’yi satın almak istedi. İsrail daha önce F-22’yi satın almakla ilgilendiğini ifade etmişti ancak ABD reddetti.

Ekim ayı sonunda Washington’da, F-35 savaş uçaklarının BAE’ye satış teklifi doğrultusunda, İsrail’in Orta Doğu’daki askeri üstünlüğü için kullanılan teknik terim olan nitel askeri üstünlüğünü koruma konusundaki kararlılığını yeniden teyit eden bir anlaşma imzaladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal