ABD Suriye Saldırısı Sonrası Rusya'dan Hamle Geldi

Kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Rusya, Suriye’deki operasyonun ardından bölgeye S-300 füze savunma sistemi sevkiyatı gerçekleştirebileceği kaydedildi.

14.04.2018-12:40 - (Son Güncelleme: 14.04.2018-13:13) ABD Suriye Saldırısı Sonrası Rusya'dan Hamle Geldi

Rus General Sergey Rudskoy yapmış olduğu açıklamalarda “ABD’nin hamleleri bölgeyi istikrarsızlaştırmaya yönelik. İlerleyen zamanlarda Suriye ve bazı diğer ülkelere S-300 sevkiyatı yapmayı düşünebiliriz” ifadelerini kullandı.

 Rudskoy, şu anda Şam ve Suriye genelinde bir operasyon düzenlenmediği ve bölgede ki durumun ‘sakin’ olduğunu da belirtti.

Ayrıca Rus hava savunma sistemlerinin bulunduğu bölgelere hiçbir İttifak füzesinin gelmediğini de kaydeden Rudskoy, bu sebepten ötürü Rus sistemlerinin devreye sokulmadığını vurguladı.

‘FRANSIZ UÇAKLARININ SALDIRIYA KATILDIĞI TESPİT EDİLMEDİ’

 Rudskoy açıklamalarına devam ederken, Suriye’deki Rus üsleri Hmeymim ve Tartus’ta bulunan hava savunma sistemlerinin, Fransız uçaklarının saldırıya katıldığı ile ilgili herhangi bir sonuç tespit etmediğine dikkat çekti.

Rus yetkili, Hmeymim ve Tartus’taki sistemlerin ABD ve İngiltere’ye ait deniz ve hava unsurlarından ateşlenen füzeleri ise zamanında tespit ederek kontrol altına aldıklarını ifade etti.

FRANSA: 12 FÜZE ATEŞLEDİK, JETLER GERİ DÖNDÜ

Açıklamalarına devam eden Fransa Savunma Bakanlığı yetkilileri operasyon sırasında 12 füze fırlatıldığını bildirirken, bu füzelerin engellendiğine dair bir bilgi olmadığını söyledi.

Fransa Dışişleri Bakanı Le Drian ise operasyonun başarıyla sonuçlandığını açıklarken, Fransız savaş uçaklarının görevlerini tamamladıktan sonra üsse geri döndüğünü ifade etti. Le Drian, gerektiği takdirde yeni bir operasyon daha düzenlenebileceğini belirtirken “Esad’ın mesajı aldığını düşünüyoruz” ifadesini açıklamalarına ekledi

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal