Fransa Sağ Muhalefet Partisi Macron'u Uyardı

Müttefiklerin 'Rejim kimyasal silah kullandı' iddiasını sorgulayan Fransa’nın sağ muhalefet partisi "Debout la France" (Ayağa Kalk Fransa) genel başkanı Nicolas Dupont Aignan, Fransa Cumhurbaşkanına "yalvarıyorum, daha dikkatli ve ihtiyatlı davranın" çağrısında bulundu.

14.04.2018-12:04 - (Son Güncelleme: 14.04.2018-12:00) Fransa Sağ Muhalefet Partisi Macron'u Uyardı

ABD, İngiltere ve Fransa 3lü ittifakının Suriye rejimine yönelik başlattığı hava saldırısına dünya kamuoyundan ilk tepkiler gelmeye başladı. Fransız siyasetçi Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Bataclan’da ya da Paris kaldırımlarında insanları öldüren Esad mıydı?" diye sordu.

Nicolas Dupont Aignan Twitter hesabından yaptığı açıklamaları şöyle:

Amerikalılar Irak’ı işgal edip Saddam’ı devirebilmek için kitlesel imha silahlar ile ilgili 'gerçekçi' deliller sundular. İyi ki Jacques Chirac ve Dominique de Villepin o yıllarda direndiler ve bağımsız bir duruş sergilediler. Ve de bu duruşlarında haklı çıktılar. Bu sebeple bugün çok kuşkucuyum ve Fransız hükümetinin ve Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un acelesini kınıyorum. Sarin gazının izini takip etmek çok zordur ve 2014 yılında bu gazı İslamcıların Esad rejimini karalamak için kullandığını biliyoruz. Bu sebeple güvenilir uluslararası bir bilimsel araştırma yapılmadan harekete geçmek yanlıştır.

Şunu soralım: Neden Esad'a saldırılıyor? Daha geçtiğimiz günlerde Suudi Prensi Fransa’ya konuk oldu. Ki Suudi Arabistan Yemen katliamlarının sorumlusudur. Bataclan’da veya Paris kaldırımlarında insanları öldüren Esad mıydı? Tabi ki hayır, Esad IŞİD’deki o islamcı teröristlere karşı savaşıyordu. Fransa Orta Doğu Bölgesine saldırmamalı, dengeyi korumak için çalışmalar sürdürmeli. Söylentiler değil gerçekler üzerinden harekete geçmeli ve savaşı değil barışı savunmalıdır. Cumhurbaşkanına buradan yalvarıyorum, daha bağımsız, dikkatli ve ihtiyatlı davranın; çünkü askerlerimizin hayatı ve dünya dengeleri bunlara bağlı, ifadelerini kullandı

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal