ABD Ordusundan Biden'a Destek

ABD Genelkurmay Başkanlığı yayınladığı mesajda, Joe Biden'ın ABD ordusunun 46. komutanı olacağını açıkladı.

13.01.2021-01:12 - (Son Güncelleme: 13.01.2021-01:30) ABD Ordusundan Biden'a Destek

20 Ocak'ta başkent Washington DC'de gerçekleştirilecek yemin töreni sonrasında ABD'nin 46. başkanı olacak Demokrat Parti senatörü Joe Biden'a ABD Genelkurmay Başkanlığı destek açıklamasında bulundu.

ABD Genelkurmay Başkanlığı yayınladığı genelgede, 3 Kasım 2020 başkanlık seçimlerinde yarışı önde bitiren Joe Biden'ın, 20 Ocak'ta yemin edip ABD ordusunun 46'ıncı başkomutanı olacağını açıkladı.

'GENELGENİN İÇERİĞİ'

ABD Genelkurmay Başkanlığı tarafından yayınlanan genelgede, 6 Ocak tarihinde yaşanan Kongre Binası baskının kınandığı belirtilirken, ordu personeline Anayasa'yı koruma zorunluluğu hatırlatıldı.

Kongre binasının içinde hukukun üstünlüğü ile tutarlı olmayan eylemlere tanıklık ettik denilen genelgede, 'İfade ve toplanma özgürlüğü, kimseye şiddete başvurma, kargaşa ve isyan çıkarma hakkı vermez' ifadeleri yer aldı.

Genelgede, 'Seçilmiş Başkan Biden, göreve başlayacak ve 46'ncı Başkomutanımız olacaktır' denildi.

'ANAYASA'YI SAVUNUYORUZ VE KORUYORUZ'

Yayınlanan genelgede en çok dikkat çeken ifadeler ise, 'Ordu üyeleri olarak Milletin değerleri ve ideallerini kapsamak durumundayız. Anayasa'yı savunuyoruz ve koruyoruz. Anayasal süreci sekteye uğratacak her hamle, sadece geleneklerimize, değerlerimize ve yeminlerimize değil, aynı zamanda yasalara da aykırıdır' oldu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal