ABD BM Temsilcisi Nikki Haley'den BMGK'da Küstah Açıklama

ABD'nin Birleşmiş Milletler(BM) Daimi Temsilcisi Nikki Haley, katil İsrail devletinin Filistin’e yönelik katliamı ardından acil toplanan BM Güvenlik Konseyinde İran'a ve Hamas'a karşı sert eleştiriler yönelterek İsrail'in itidal gösterdiğini öne sürdü.

15.05.2018-22:39 - (Son Güncelleme: 15.05.2018-23:02)

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), İsrail askeri birimlerinin müdahalesi sonucu Gazze sınırında 61 Filistinlinin yaşamını yitirmesi üzerine Kuveyt'in isteğiyle acil toplandı. BM Güvenlik Konseyi üyesi devletlerin temsilcileri, konseydeki Gazze toplantısı öncesi protestolarda yaşamını yitirenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) BM Daimi Temsilcisi Nikki Haley, BM Güvenlik Konseyi’nde yaptığı konuşmada, bölgedeki şiddet olaylarından ve yaşamını yitirenler sebebiyle kaygı ve üzüntü duyduklarını ifade etti.

BU EYLEMLERİ KİMSE KABUL ETMEZDİ

ABD’nin BM Daimi Temsilcisi Nikki Haley İsrail’in saldırılarına yönelik, ''Aramızda kim sınırlarında bu tür bir eylem yaşanmasını kabul ederdi, soruyorum size? Hiç kimse. Bu salondaki hiçbir ülke İsrail'den daha fazla itidal göstermezdi’’ ifadelerini kullanarak küstah bir açıklama yaptı.

İran'ı Suriye, Yemen ve Lübnan'ı istikrarsızlaştırmakla suçlayan ABD’nin BM Daimi Temsilcisi Haley, konseyin dikkatini ''bölgede şiddete sebep olan'' İran'a da çevirmesi gerektiği yorumunu yaptı.

Tahran’ı ''terörist'' olarak tanımladığı Hamas'a destek vermekle de suçalayan Nikki Haley, ''Hamas'ın yıllardır şiddeti kışkırttığını'' ve ''İsrail güvenlik güçlerine ve altyapısına karşı saldırı başlattığını'' ileri sürdü.

ABD'nin büyükelçiliğini Kudüs'e taşıyarak doğru bir karar verdiğinin altını çizen ABD Temsilcisi Nikki Haley, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararının barış sürecine katkıda bulunacağını iddia etti.

ABD uluslarası kamuoyunun tepkisini çeken kararını geri çekmemekte ısrarcı davranması ABD'ye gelen tepkileri büyütüyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal