ABD Başkanı Trump: Ateşle Karşılık Vereceğiz!

ABD Başkanı Donald Trump, Meksika sınırındaki göçmenlerin bir daha polise taş atması durumunda ateşle karşılık verileceğini söyledi.

02.11.2018-09:55 - (Son Güncelleme: 02.11.2018-09:43) ABD Başkanı Trump: Ateşle Karşılık Vereceğiz!

ABD Başkanı Donald Trump, ABD - Meksika hududuna doğru ilerlemeyi sürdüren göçmen kafilesindeki göçmenlerin şiddete başvurmaları halinde ABD'li güvenlik ekiplerinin 'radikal önlemlerle' karşılık vereceğini ifade etti.

POLİSE TAŞ ATTILAR

Beyaz Saray'da bir basın toplantısı yapan Trump, ABD'nin göç politikalarına yönelik planladığı değişiklikleri ifade etti, aybaşında Honduras'tan yola koyulan ve yeni katılımlarla hızla büyüyen göçmen kafilesine de değindi. ABD veya Meksika'da iltica başvurusu yapmak üzere ilerleyişini sürdüren kafileye taviz verilmeyeceğini ifade eden ABD Başkanı, kafiledeki bazı göçmenlerin Guatemala - Meksika hududundayken Meksika polisine taş attığını anlattı. Meksika hududunda meydana gelen olayda bir göçmen polis müdahalesi neticesinde yaşamını yitirmişti.

ABD lideri, "İltica, yoksulluk içinde hayatını sürdürenlere dönük bir hak değil. Dünyada milyarlarca insan yoksulluk içinde yaşıyor. ABD'nin bu insanların hepsine kucak açması beklenemez" dedi.

ATEŞLE KARŞILIK VERECEKLER

Trump konuşmasının ilerleyen kısmında, "Umarım burada da aynısı olmaz. Fakat size şunu açıkça ifade edebilirim: Meksika'daki gibi taş atmaya kalkarlarsa güvenlik ekiplerimiz ateşle karşılık verme seçeneğini düşünecektir. Neticede atılan bir taşın yüzünüze denk gelmesi de çok değişik bir hal değil" ifadesini kullandı.

ABD'ye ilerleyen göçmen kafilesinde yaklaşık 1500 kişi yer alıyor. Sığınma başvurusu yapmayı hedefleyen göçmenlerin büyük bölümü Orta Amerika devletleri Honduras, El Salvador ve Guatemala vatandaşları. Göçmen kafilesi Meksika - ABD hududundan yaklaşık 1500 km uzakta ve ilerleyişi de oldukça yavaş bir şekilde sürüyor. Göçmenlerin ülkelerindeki fakirlik ve şiddet ortamından kaçarak ABD'ye veya Meksika'ya iltica etmek istedikleri bildiriliyor. ABD Başkanı Donald Trump ise göçmen kafilesini 'ABD topraklarını istila girişimi' olarak niteliyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal