Rusya Kaçıkçı Davasındaki Tutumunu Açıkladı

Rus yetkililer, Perşembe günü, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın 2 Ekim tarihinde öldürülmesiyle ilgili olarak Türk savcılarının son duyurusuna dikkat çekti.

02.11.2018-09:50 - (Son Güncelleme: 02.11.2018-09:46) Rusya Kaçıkçı Davasındaki Tutumunu Açıkladı

Rus yetkililer ve Rus medyası, Perşembe günü, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın 2 Ekim tarihinde öldürülmesiyle ilgili olarak Türk savcılarının son duyurusuna dikkat çekti. Davaya ilişkin olarak herhangi bir analiz yapılmadı ve büyük televizyon kanalları savcılar tarafından açılan dava hakkında ek bir bilgi sunmadı. Başlıca haber ajansları ve gazeteler, İstanbul Başsavcılığının açıklamasını, herhangi bir yorum ya da analiz olmaksızın aktardı. Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Maria Zakharova, Perşembe günü yaptığı davanın yeni ayrıntılarını yorumlayan gazetecilere "sahte hikayelerden kaçınmak için" çağrıda bulundu. Dava hakkında çok sayıda çarpıtma olduğu hakkında uyardı ve ekledi: “Ülkemiz ilk günlerden itibaren bu konuda şunları söyledi: Soruşturmayı yürütmek için sadece bir şey yapmak gerekir; trajedinin tarafsız, kapsamlı bir şekilde yürütülmesi.’' Rusya, soruşturma tamamlandıktan sonra olanlara ağırlık verecek dedi.

Suudi vatandaşı ve Washington Post gazetesi köşe yazarı Kaşıkçı, 2 Ekim günü İstanbul'daki Suudi Konsolosluğu'nda öldürüldü. Kralın katılımı inkar etmesinden haftalar sonra, krallık konsoloslukta öldürüldüğünü ve cinayet planının önceden yapıldığını itiraf etti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal