Suudi Prens'ten Kaşıkçı'ya İftira!

Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Salman, Donald Trump’ın üst düzey yönetim yetkilileriyle yaptığı çağrıda öldürülen köşe yazarı Cemal Kaşıkçı’yı tehlikeli bir İslamcı olarak nitelendirdi.

02.11.2018-09:41 - (Son Güncelleme: 02.11.2018-09:38) Suudi Prens'ten Kaşıkçı'ya İftira!

Washington Post gazetesinin Perşembe günü bildirdiğine göre Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Salman, Donald Trump’ın üst düzey yönetim yetkilileriyle yaptığı çağrıda öldürülen köşe yazarı Cemal Kaşıkçı’yı tehlikeli bir İslamcı olarak nitelendirdi. Gazete, Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton ve cumhurbaşkanının kıdemli danışmanı ve damadı Jared Kushner ile yaptığı görüşmede, Kaşıkçı’yı Riyad'ın öldürdüğünü bildirdi. Suudi Arabistan'ın fiili hükümdarı Bin Salman, Kaşıkçı’yı Bolton da dahil olmak üzere Trump yönetimi için bazı eleştirilere odaklanmış olan Mısır kökenli bir İslami grup olan Müslüman Kardeşler'in bir üyesi olarak göstermeye çalıştı.

Bir Suudi yetkilisi, bu yorumları reddetti. Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adel el Jubeir yaptığı açıklamada, Kaşıkçı cinayetinin "korkunç bir hata" olduğunu ve aynı zamanda "korkunç bir trajediyi" çektiğini söyledi. “Bu, bireylerin sahip oldukları yetki ve sorumlulukları aşan bir operasyondu. Konsoloslukta Cemal Kaşıkçı’yı öldürmekle hata yaptılar ve örtbas etmeye çalıştılar” dedi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal