Dünya Erkekler Günü var mı? Dünya Erkekler Günü ne zamandır?

8 Mart Dünya Kadınlar günü her yer de kutlanmaya ve farkındalık yaratmaya devam ederken dünya erkekler günü var mı sorusu internet üzerinden araştırılmaya başladı. Dünya Erkekler günü var mı, varsa ne zaman? Uluslararası erkekler günü hakkında merak edilenler detaylarıyla haberimizde.

08.03.2022-16:30 - (Son Güncelleme: 08.03.2022-16:35) Dünya Erkekler Günü var mı? Dünya Erkekler Günü ne zamandır?

Bugün her yerde kadınlara olan farkındalık artarken erkeklerde bizim günümüz var mı sorusunu sormaya başladı. Dünya Erkekler günü var mı? Sıklıkla karşılaşılmayan erkekler günü ne zaman sorusu yoğun ilgi gördü. İşte Dünya Erkekler günü hakkında ayrıntılar haberimizde

Dünya Erkekler Günü 

Birleşmiş Milletler tarafından desteklenen gün olan Uluslararası Erkekler Günü her yıl 19 Kasım tarihinde kutlanmaktadır. Erkekler günü ilk olarak Prof. Dr. Thomas Oaster tarafından 7 Şubat 1992 tarihinde dile getirilmiştir bir projedir. Resmi olarak ise kabul edilmesi ve kutlanması ise ilk defa 1999 yılında Trinidad-Tobago'da yapılmıştır. 

Dünya Erkekler Günü var mı, varsa ne zaman?

70 ülkeden fazla bölgelerden benimsenen Erkekler Gününün kutlanması cinsiyet ayrımcılığına son vermek ve erkeklerin rol model olduğu durumların vurgulanması, erkeklerin yaşadığı cinsiyete bağlı eşitsizlikler gibi konular işlenmektedir. 

2016 yılı itibarıyla aşağıdaki ülkeler Dünya Erkekler Günü'nü resmi olarak kabul etmiş ve kutlamaktadır:

Amerika Birleşik Devletleri, Antigua ve Barbuda, Avustralya, Avusturya, Bosna Hersek, Botsvana, Burundi, Çin, Danimarka, Fransa, Gana, Güney Afrika, Grenada, Hırvatistan, Hindistan, İrlanda, İtalya, Jamaika, Kanada, Kayman Adaları, Küba, Man Adası, Macaristan, Malta, Nijerya, Norveç, Pakistan, Romanya, Saint Kitts ve Nevis, Saint Lucia, Singapur, Şeyseller, Tanzanya, Trinidad-Tobago, Ukrayna, İngiltere, Zimbabve.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal