Dünya Basınında Bugün: 14 Eylül 2021

Dünya basınında bugün yer alan haberleri incelediğimiz köşemizde genellikle küresel bir salgın olan koronavirüs aşısı gündemde yer buluyor.

14.09.2021-16:09 - (Son Güncelleme: 14.09.2021-18:13) Dünya Basınında Bugün: 14 Eylül 2021

14 Eylül 2021'de dünya basınında öne çıkan başlıklar ise şu şekilde:

THE GUARDİAN

The Guardian Gazetesi’nde yer alan haberde Britanya'da Başbakan Boris Johnson'ın  bugün 50 yaş üstü için Kovid-19 aşılarında hatırlatıcı dozu duyurmasının beklendiği haberini görüyoruz. Johnson'ın bugün yapacağı açıklamalarda çeşitli alanlarda maske zorunluluğu gibi önlemleri yeniden gündeme getirmesinin beklendiği haberde yer aldı.

THE INDEPENDENT

The Independent Gazetesi’nde yer alan haberde ise Kovid-19 salgını kış mücadelesinin yol haritası bugün açıklanacak. Haberde Delta varyantı kaynaklı artan vakalara karşı Ulusal Sağlık Sistemi yeni bir yoğunluk tehlikesiyle karşı karşıya kalırken tamamen açılan okullarda da salgın kaynaklı sorunlar yaşanabileceği bilgisi yer alıyor.

NEW YORK TİMES

New York Times Gazetesi ise California'da Demokrat Vali Gavin Newsom’un görevden alınması ilişkin referandumun gerçekleştirileceği haberi manşetlerde yer aldı. 

THE WASHİNGTON POST

The Washington Post Gazetesinde ise manşetlerde Temsilciler Meclisi'ndeki üst düzey Demokratlar'ın, ABD'nin yüzde 1'lik en zengin kesimine daha yüksek vergiler uygulanması için en ciddi planı sunduğu haberde yeni vergilerden 2 trilyon dolar gelir elde edilmesi yer alıyor. 

MOSCOW TİMES

Moscow Times Gazetesi manşetinde Rusya'da muhalif lider olan Aleksey Navalni, Twitter'dan seçmenlere seslenerer bu hafta sonu yapılacak parlamento seçimlerinde yaşadıkları bölgedeki Kremlin yanlısı aday kim ise, onun karşısındaki isme oy vermeleri çağrısında bulunduğu haberi yer aldı.

AL JAZEERA

Al Jazeera’da ise Lübnan'da 13 ay sonra kurulan hükümet, uzun süren siyasi belirsizlik ve derinleşerek ülke tarihinin en ağır krizlerinden biri haline gelen ekonomik durum üzerine görüştüğü haberi yer aldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal