Cumhurbaşkanı Erdoğan Beştepe'de İşçilerle Bir Araya Geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'de işçilerle buluştu. Erdoğan, işçilerle bir araya geldiği Beştepe'de önemli açıklamalarda bulundu.

14.09.2021-15:42 - (Son Güncelleme: 14.09.2021-18:06) Cumhurbaşkanı Erdoğan Beştepe'de İşçilerle Bir Araya Geldi

Buluşmada işçi emeğini vurgulayan Erdoğan, alın teri ve beden gücüyle yapılan işin sonunda alınan manevi hazzı iyi bildiğini ifade etti.

POZİTİF YÜKSELİŞ ARTARAK SÜRECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ekonomisiyle alakalı değerlendirmeler yaparak,  'Makro ekonomide dengeler tekrar yerine oturmaya başladı. Göstergeler ekonomideki pozitif yükselişin artarak süreceğine işaret ediyor.' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Türkiye büyüdükçe, güçlendikçe zenginleştikçe her bir vatandaşımızın refah seviyesi artacak. Büyük ve güçlü Türkiye silüeti ufukta gözükmüştür.' ifadelerini kullandı.

BÜYÜK TÜRKİYE SİLÜETİ UFUKTA GÖZÜKMÜŞTÜR

Erdoğan, Türkiye'nin dünyanın en iyi ilk 10 ekonomisine girmesini istediklerini ve bunun her kesime hitap ettiğini ifade ederek, 'Ülkemizi en büyük 10 ekonomisinden biri haline getireceğiz derken bunu şu veya bu kesim için değil, işçiden memura, esnaftan emekliye her kesim için söylüyoruz. Türkiye büyüdükçe her kesimden vatandaşımızın refah seviyesi artacaktır. Büyük Türkiye silüeti ufukta gözükmüştür. Millet olarak birlik, beraberlik ve kardeşliğimize sıkı sıkıya tutuldukça bu hedefe ulaşmamıza kimse engel olamaz.' ifadelerini kullandı.

HIZLI YÜKSELİŞLE SALGIN ÖNCESİ DÖNEMİN ÜZERİNE ÇIKTIK

Türkiye'ye kazandırdıkları eser ve hizmetlerle vatandaşların hayat kalitesini ve gelirini artırarak refah seviyesini yükseltmek için mücadele ettiklerini belirten Erdoğan, '2023 hedeflerimize her alanda olduğu gibi çalışanların gelir seviyesini en üst seviyeye çıkarmayı planladık. Darbe girişimleri, ekonomik saldırılar, salgın ve afetler nedeniyle biraz gecikme yaşamış olsak da bu hedefimize sıkı sıkıya bağlıyız. Sanayi üretimi, istihdam ve büyümede hızlı yükselişle salgın öncesi dönemin üzerine çıktık. Hizmetler sektöründe süratli toparlanma yaşanıyor. Makro ekonomide dengeler yerine oturmaya başladı.' şeklinde konuştu.

İŞÇİLERE YÜZDE 34 ZAM YAPILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan işçilere yönelik yapılan imkanlardan ve iyileştirmelerden bahsederek, 'Hem işçi hem de memurlarımızın toplu sözleşmelerinde oldukça tatminkar artışlar yapmaya özellikle kavuşma imkanı sağladık. Geçtiğimiz ay imzalanan kamu işçileri toplu sözleşmesinde 70 bin kamu işçisinin sözleşmesinde çok iyi iyileştirmeler yaptık.

İşçilerimize seyyanen 500 lira zam yaptık. Böylece 4 bin liraya kadar olan işçilerimizin ücretlerinde yüzde 34, tüm işçilerin ücretlerinde ortalama yüzde 25 artış gerçekleşti. Aylık giyinik ücret tutarı 9 bin lirayı aşmıştır. Memurlarımızın maaşlarında da en düşük ücretlerde yüzde 31'i geçen oranlarda artış yapıldı.

Bir süre önce de emeklilerimizin bayram ikramiyelerinde de artışa gitmiştik. Esnafından sanayicisine her kesimi gözeten uygulamalar gerçekleştirdik. Bu ülkenin kazancından 84 milyonun tamamının kazanmasını temin etmezsek bunca mücadele, kavgaya ne gerek var.'şeklinde konuştu.

ERDOĞAN TEŞEKKÜR ETTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının devamında önemli kavramalara vurgu yaparak teşekkürlerini iletti. Erdoğan, 'Gösterdiğiniz kadirşinaslık, ahde vefa, gönüllerinizden kopup gelen şu sevgi için her birinize şükranlarımı sunuyorum. Hayata İETT'de işçi olarak başlamış, daha sonra kendi işini kurmuş, siyasetin her kademesinde bulunmuş, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Başbakanlık, Cumhurbaşkanlığı makamlarına gelmiş bir kardeşinizim.

Emeğiyle, alın teriyle, beden gücüyle çalışmanın hem yorgunluğunu hem de bu şekilde evine helal rızık götürmenin verdiği manevi hazzı çok iyi biliyoruz. Çalışmak kadar, emeğinin karşılığını hakkıyla almanın ne kadar önemli olduğunun da gayet önemle farkındayız. Belediye Başkanlığı döneminden, sorumluluğunu üstlendiğimiz her yerde ve her makamda çalışanların haklarının teslimi için gayret gösterdik.

Gerektiğinde bütçe imkanlarını zorlama, gerektiğinde başka kalemlerden fedakarlık yapma pahasına tercihimizi hep çalışanların emeklerinin karşılığını verme istikametinde kullandık. Tabii ki sonuçta imkan-mümkün arasında bir denge kurmak mecburiyetinde kalıyoruz.'ifadelerine yer verdi.

İŞÇİLER, ERDOĞAN'A HEDİYE VERDİ

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen buluşmalar için kararlılığın, azmin ve dirayetin bir defa daha bütün dünyada ilanı olduğunu söyleyen Erdoğan, 'Rabbim hepinizden razı olsun. Her birinize kazasız, belasız, verimli, huzurlu çalışmalar diliyorum.' ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın konuşmasını bitirmesinin ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a işçiler, özel olarak hazırladıkları, kendi elleriyle yapmış olukları Türk bayrağı, baret ve feneri hediye ettiler. Son olarak hep beraber aile fotoğrafı çektirildi.

Programda, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay da vardı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal