Donald Trump'tan kan dondurucu itiraf: Trilyonlarca dolar harcadık, milyonlarca insanı öldürdük

Eski ABD Başkanı ve 5 Kasım'da olacak olan seçimlerde aday olacak olan Donald Trump, yaptığı konuşmadaki itiraflar resmen kan dondurdu. İşte detaylar...

23.01.2024-21:14 - (Son Güncelleme: 24.01.2024-09:31)

ABD'de 5 Kasım'daki başkanlık seçim yarışı devam ederken başkan adayı olan eski ABD Başkanı Donald Trump'ın itiraf niteliğindeki son açıklamaları tabiri caizse kan dondurdu.

“Ve ertesi gün bir şey oldu”

4 yıl boyunca ağzımı kapalı tuttum diyerek sözlerine başlayan Trump “Terörün ülkemize girmesini engellemek istiyorduk ama bunu yapmak istemediğim için bu konuda konuşamıyordum. Ve ertesi gün bir şey oldu. Böylece 4 yıl boyunca ağzımı bu konuda kapalı tuttum. Ama şimdi her zaman bu konu hakkında konuşuyorum. Hiç saldırıya uğramadık. Dünya ticaret merkezimiz yoktu. Gördüğünüz gibi saldırılar olmadı ve kesinlikle diğer ülkelerdeki gibi saldırılara sahip olmadık” ifadelerine yer verdi.

“Orta Doğu’ya tekrar dahil oluyoruz”

Trilyonlarca dolar harcadıklarını ve milyonlarca insanı öldürdüklerini itiraf eden eski ABD başkanı Donald Trump “Ve bu arada şimdi Orta Doğu'ya tekrar dahil oluyoruz. Bakın neler oluyor. Siz de dahil oluyorsunuz. İşte yine Orta Doğu'ya gidiyoruz. 9 trilyon dolar harcadık, bizim tarafımız da dahil olmak üzere milyonlarca insanı öldürdük. Onların tarafı milyonlarda insan, 9 trilyon... Hiçbir şey. Ölümümüz var, kanımız var, hiçbir şeyimiz yok. Ve dedikleri gibi kanımızı ve hazinemizi harcadık. Kanımızı ve hazinemizi harcadık. Ve Kanımız hazinemizden daha önemli. O zaman bu bir utanç. DEAŞ'ı yenmem utanç verici. Haklısın. Bunu söylediğin için teşekkür ederim. Haklısın. ben de ona geliyordum. Ama o çok iyi. Çok zekidir. Bu taraftan. Teşekkür ederim. Başardık. DEAŞ'ın canına okuduk. Dört ila beş yıl sürmesi gerekiyordu fakat biz dört ayda hallettik” cümlelerini kullandı.


Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal