Donald Trump Ticaret Politikalarını Değiştiriyor

ABD, Japonya, İngiltere ve Avrupa ile ticaret anlaşması görüşmeleri yapıyor.

17.10.2018-09:43 - (Son Güncelleme: 17.10.2018-09:38) Donald Trump Ticaret Politikalarını Değiştiriyor

ABD, Japonya, İngiltere ve Avrupa’yla ticaret anlaşması imzalamaya adım atıyor. Bildirilenlere göre görüşmelerin başlaması birkaç ayı bulacak. Görüşmeler, ABD Başkanı Donald Trump'un "Önce Amerika" gündemini desteklemek için ticaret politikalarını yeniden şekillendirme çabalarının bir parçası.

ABD, dünyanın ikinci büyük ekonomisi olan Çin’le ticaret savaşı yapacak gibi görünüyor. Amerika ticaret temsilcisi Robert Lightizer  yaptığı açıklamada  ‘’Japonya, İngiltere ve Avrupayla yapılacak olan ticaret anlaşması görüşmeleriyle Amerika’nun ticaret ve yatırımını genişletmeye devam edeceğiz.’’ ifadelerini kullandı. "Bu görüşmeleri Amerikan işçileri, çiftçileri  ve işletmeleri için zamanında ve doğru sonuçlarla sonuçlandırmaya kararlıyız." Lighthizer, Kongreye yazdığı bir mektupta ABD, dünyanın en büyük üçüncü ekonomisi olan

Japonya ile görüşmelere bildirilerden 90 gün sonrasında başlamayı planlamaktadır şeklinde açıklama yaptı. İngiltere ile görüşmelerin, Avrupa Birliği'nin 2019 Mart ayında ayrılmasından sonra "hazır olduğu anda" başlayacağı söyledi. Amaç, “vergi ve vergi dışı engelleri ele almak” ve serbest, adil ve karşılıklı ticarete ulaşmak ”dedi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal