Dolar Güne Nasıl Başladı? Euro Kaç TL? 2 Ağustos 2019 Döviz Kurunda Güncel Fiyatlar

Amerikan Merkez Bankası'nın (Fed) önümüzdeki döneme ilişkin ek faiz indirimi sinyali vermemesi sebebiyle dolar/TL 5.60'ın üzerini gördü. Piyasalar Merkez Bankası'nın enflasyon raporu ve Fed kararı beklentileriyle yoğun bir haftayı geride bırakıyor. Bu gece S&P Türkiye'nin kredi notunu belirleyecek.

02.08.2019-08:56 - (Son Güncelleme: 02.08.2019-08:53) Dolar Güne Nasıl Başladı? Euro Kaç TL? 2 Ağustos  2019 Döviz Kurunda Güncel Fiyatlar

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz indirimi sonrası açıklamalarının gelecek yıl için indirim beklentilerini azaltmasıyla dün yükselen dolar/TL, dün 5.56-5.61 aralığında dalgalı bir seyir izledi.

Öte yandan piyasalar bugün S&P’nin açıklayacağı Türkiye’nin kredi notunu bekliyor. Uzmanlar S&P’nin Türkiye’nin kredi notunu değiştirmesini beklemiyor. Türkiye’nin kredi notunun B+’da bırakılması görünümün de ‘durağan’da tutulması fiyatlanıyor. Kredi notunun saat 23:10’da açıklanması bekleniyor.

Dolar şu dakikalarda 5,60 Euro ise 6,20 seviyesinden işlem görüyor. 

Başkan Trump, Çin ile yaşanan ticaret geriliminde ek vergi kararını açıklarken diyaloga açık ve pozitif mesajlar vermeyi de ihmal etmedi. Trump mesajında şöyle konuştu:

- Daha yakın zamanda Çin, ABD'den büyük miktarda tarım ürünü alacağını açıklamıştı ancak bu gerçekleşmedi. Ayrıca arkadaşım Başkan Xi, Fentanyl'in ABD'ye satışını durduracağını söyledi - bu asla olmadı ve birçok Amerikalı ölmeye devam ediyor. 

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal