Dolar altın fiyatlarını aşağıya çekti: FED’in kararı altını etkiliyor! ONS altını daha da düşebilir

Dolar kurunun yükselişe geçmesi sebebiyle altın fiyatlarında düşüş yaşanmaya başladı. Borsalardan alınan son bilgilere göre 1743 dolar seviyesinde işlem göre ONS altını 1730 dolara kadar düşebilir.

22.08.2022-10:09 - (Son Güncelleme: 22.08.2022-11:52) Dolar altın fiyatlarını aşağıya çekti: FED’in kararı altını etkiliyor! ONS altını daha da düşebilir

Dünya piyasalarında değer kazanan dolar kuru Türkiye başta olmak üzere pek çok ülkede altın fiyatlarında düşüş yaşanmasına sebep oldu. Uzmanlar dolar endeksinin 108 seviyesinin üzerine çıkması sebebiyle altın fiyatlarında düşüş yaşandığı ifade ediyor. Ayrıca ONS altınının fiyatının 1743 dolardan 1730 dolara kadar düşebileceği de yapılan tahminler arasında yer alıyor. FED’in Eylül ayında yapacağı faiz toplantısının kararının kestirilemeyişi de altın fiyatlarında dengesiz bir sürecin yaşanmasına sebep oluyor.

ONS altını daha da düşebilir

Ekonomi uzmanları 1744 dolar seviyesinde işlem göre ONS altınının önümüzdeki haftalarda 1730 dolar seviyesine düşebileceğini ifade etti. Fakat yaşanan ekonomik gelişmeler dahilinde bu durumun tam tersi şekilde yaşanabileceği ve ONS altınının 1762 dolara yükselebileceği de kaydedildi. 

ONS altın düşüş

Altın fiyatlarında düşüş yaşanıyor

ONS altınında yaşanan fiyat düşüşü diğer altın fiyatlarının da düşüş yaşamasına sebep oldu. Gram altın, ONS altınının düşüş yaşaması sebebiyle 1015 TL’den işlem görmeye başladı. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal