Doğu Anadolu Gözlemevinde Altyapı Çalışmaları Sonlandı

Gökyüzü ve uzayın derinliklerine bağlı araştırmalar yapacak Doğu Anadolu Gözlemevinde altyapı çalışmaları tamamlandı.

30.07.2019-20:51 - (Son Güncelleme: 30.07.2019-20:36) Doğu Anadolu Gözlemevinde Altyapı Çalışmaları Sonlandı

Atatürk Üniversitesi Astrofizik Araştırma ve Uygulama Merkezi çerçevesinde hizmet sağlayacak olan ve 7 yıl önce Erzurum'daki 3170 rakımlı Konaklı Karakaya Tepeleri'nde yapımına başlanan Doğu Anadolu Gözlemevinin altyapı çalışmalarının bittiği belirtildi.

ÇALIŞMALAR SON HIZIYLA DEVAM EDİYOR

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin 2023 vizyon projelerinden olmasının yanında Avrupa'nın ikinci, Türkiye'nin ise en büyük çaplı ve ilk kırmızı ötesi teleskobuna ev sahipliği yapacak DAG'ın hizmete başlaması için sürdürülen çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

ALTYAPI EKSİKLERİ GİDERİLDİ

İtalyan mühendislerce ülkelerinde yapılan ve kırmızı ötesi teleskobun konulacağı kubbenin parçalarının monte edilmeye başlandığı DAG'da, fiber, elektrik, su, internet ve iletişim gibi altyapı sistem ve gereksinimleri ise giderildi.

ANA BİNASI KISA SÜREDE BİTECEK

Açıklamada görüşlerine yer verilen ATASAM Müdürü ve DAG Proje Yürütücüsü Doç. Dr. Cahit Yeşilyaprak, altyapı sistemi tamamlanan DAG'ın ana binasının da kısa sürede bitirileceğini belirtti.

2020'NİN SONUNDA İLK IŞIK HEDEFİ

Hava koşullarının 3170 metrede zor olduğunu, şartların müsaade ettiği ölçüde çalışmaların yürütüldüğünü ve bir aksilik olmaması halinde 2020'nin sonuna doğru ilk ışığı almayı planladıklarını aktaran Yeşilyaprak, "Şu an bölgemizde fiber, elektrik, su, internet ve iletişim kanallarını tamamlamış durumdayız." ifadelerini kullandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal