Diyarbakır'ın Hazro İlçesinde Dev Uyuşturucu Operasyonu

Diyarbakır'ın Lice ve Hazro ilçelerinde yapılan operasyonda 1 milyon 255 bin 464 kök Hint keneviri ve 337 kilogram esrar yakalandı.

28.06.2019-09:09 - (Son Güncelleme: 28.06.2019-09:31)

Diyarbakır Valiliği'nden paylaşılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı tarafından, PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi, örgüt üyeleri tarafından kullanılan sığınak ve barınakların belirlenerek silah ve mühimmatlar ile diğer malzemelerin bulunması, teröristlerle yasa dışı uyuşturucu üretimi ve ticareti yapanlar arasında var olan bağın somut kanıtlarla meydana çıkarılması, operasyon bölgesi içinde saklanan uyuşturucu maddeleri ve bunları saklayanların bulunarak adalete verilmesi için Lice ilçesinin güneyi ve Hazro ilçesinin kuzeybatısı arasında kalan dağlık ve kırsal alanda operasyon yapıldığı bildirildi.

Açıklamada, 25 Haziran Salı günü saat 21.00'ten itibaren Jandarma Özel Harekat, Jandarma Komando Timi ve güvenlik korucularının katılımıyla hava destekli başlatılan "Bayrak-127 Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Sabri Acem-04 Operasyonu"nun dün saat 22.00 itibarıyla başarıyla sona erdiği bildirilerek, gerçekleştirilen aramada arazide çalılar arasına saklanmış çuval ve toprağa gömülü bidonlar içinde 337 kilogram esrar ile 26 ayrı noktada toplam 1 milyon 255 bin 464 kök Hint keneviri yakalandığı belirtildi.

"Ele geçirilen kenevir son senelerde ülke çapında tek operasyonda ele geçirilen en büyük miktar olmakla beraber milyonlarca vatandaşımızın zehirlenmesinin önüne geçilmiştir." bilgisi verilen açıklamada, şu sözlere yer verildi:

"Lice-Kulp kara yolu Yolçatı yol ayrımında gerçekleştirilen yol kontrolünde hakkında 'uyuşturucu ya da uyarıcı madde ticareti yapma ya da sağlama' suçundan arama kaydı olan Ş.H. gözaltına alındı. Operasyon bölgesindeki adli arama faaliyetlerinde 297 kişi ve 66 araç kontrol edilmiş, 11 kişi Askerlik Kanunu gereğince tebligat yapılarak serbest kalmıştır. Bölgemizde ikamet eden vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması için teröristle mücadele çerçevesinde yürütülen operasyonlara artan bir azim ve kararlılıkla devam edilmektedir."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal