Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan Coronavirüs Değerlendirmesi

Türkiye'de coronavirüsle mücadelede en elzem rolü üstlenen Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, coronavirüse yönelik bir değerlendirmede bulundu. Başkan Erbaş,"Mücadele ettiğimiz virüs salgınını da sabırla soğukkanlılıkla sağduyuyla aşacağız."dedi.

26.03.2020-18:30 - (Son Güncelleme: 26.03.2020-18:22) Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan Coronavirüs Değerlendirmesi

Türkiye'de coronavirüsle mücadelede en elzem rolü üstlenen Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, coronavirüse yönelik bir değerlendirmede bulundu. Başkan Erbaş, "Mücadele ettiğimiz virüs salgınını da sabırla soğukkanlılıkla sağduyuyla aşacağız." dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, yazılı açıklamasında, Diyanet TV'deki "Camiden Hayata" programında, coronavirüs (Kovid-19) tehlikesine karşı yaptığı konuşmanın önemli kesitlerini yayımladı.

Akılın insanın en temel nimeti olduğuna işaret eden Başkan Erbaş, şu açıklamaları gerçekleştirdi:

"Biz, dünyaya dair her türlü işimizde aklımızı kullanır ve bir irade ortaya koyarız. Bu bakımdan, irade ve isteğimize bağlı durumlarda, ölçülü hareket etmeli ve tedbirli olmalıyız. Hiç şüphesiz bu durumlarda yapmamız gerekenleri yerine getirmeden, yani sebeplere sarılmadan ne kadar istesek de arzu ettiğimiz hedeflere ulaşamayız. Bilinmelidir ki, insanın iradesini kullanması, sebeplere başvurması, sakınması gerekenlerden sakınması ve alması gereken tedbirleri alması başta yüce Allah'ın emridir."

"Şurası bir gerçek ki bugün dünyamızın ve bütün insanlığın çok ciddi sorunları, sıkıntıları var. Yeryüzü küresel meselelerle kuşatılmış gibidir. Gözle görünmeyecek kadar küçük bir virüsün tüm dünyada hayatı altüst etmesi, insanlığın bu ani değişim karşısındaki acziyeti elbette ibretlik bir durumdur. O halde, Cenabıhakk'ın eşsiz kudretine, ilim ve hikmetine olan inancımızı bir an bile yitirmeden O'na dayanıp O'na güvenmeli ve O'ndan yardım dilemeliyiz."



DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal