Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'tan "Şeker Bayramı" Açıklaması

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "şeker bayramı" ifadesinin yanlış olduğunu söyledi. Erbaş, "Şeker bayramı diye bir bayram bulunmuyor, bu Ramazan Bayramı'dır" dedi.

06.06.2019-10:45 - (Son Güncelleme: 06.06.2019-10:38)

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "şeker bayramı" tabirinin yanlış olduğunu söyleyerek "Şeker bayramı diye bir bayram bulunmuyor, bu Ramazan Bayramı'dır. Çocuklara şeker verildiği için bayramın ismi şeker bayramı olmaz" dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Ramazan Bayramı ile alakalı Twitter'dan açıklamalar yaptı. Ramazan Bayramı'nın şeker bayramı diye tabir edilmesinin yanlış olduğuna dikkati çeken Prof. Dr. Erbaş, şu sözleri kullandı:

"BAYRAMI TATİL OLARAK GÖRMEYELİM"

"Şeker bayramı diye bir bayram yok, bu Ramazan Bayramı'dır. Çocuklara şeker verildiği için bayramın ismi şeker bayramı olmaz. Bu bir ibadettir. Bu ramazanın kutsiyetine biraz hafiflik getirir. Bu şekilde kullananlar bundan geri dursunlar"

"Bayramı tatil olarak görmeyelim, çünkü bu bir ibadettir. Büyüklerimizi, sevdiklerimizi ziyaret edelim. Hatırı sorulmamış hiçbir hasta, gönlü alınmamış hiçbir yaşlı kalmasın. Yetimlerin, gariplerin, kimsesizlerin tebessümleriyle bayramımıza bir kat daha mana katalım"

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal