Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Açıkladı! Doğu Akdeniz'e Dördüncü Gemi Gönderilecek

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AB'nin aldığı yaptırım kararını tanımadıklarını belirterek, "Doğu Akdeniz'de 3 tane gemimiz var. 4. gemiyi de göndereceğiz" dedi.

16.07.2019-12:05 - (Son Güncelleme: 16.07.2019-11:59) Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Açıkladı! Doğu Akdeniz'e Dördüncü Gemi Gönderilecek

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kuzey Makedonya ziyaretinin ikinci gününde mevkidaşı Nikola Dimitrov ile bir araya geldi. Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Çavuşoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

 AB'NİN YAPTIRIM KARARINA TEPKİ

Buna yaptırım demek bu işi çok ciddiye almak demektir. Çok da ciddiye almaya lüzum yok .Bizi etkileyecek şeyler değil. Sivil havacılık görüşmeleri zaten Rum tarafının girişimleriyle durulmuştu. AB her daim merkez bankasına müdahaleyi eleştirir şimdi kendi bankalarına emir veriyor. Saçma sapan dayanışma anlayışıyla Rum tarafı ve Yunanistan'ın baskısıyla bu şekilde kıytırıktan kararlar aldılar. Aldıkları kararların uygulanmasının mümkün olmadığını kendileri de biliyor. AB, 15 Temmuz'un ardından Türkiye'ye gelmedikleri için pişman olduklarını söylüyorlar. Bundan sonraki dönemde Türkiye'ye dönük bir karar alırsanız faaliyetlerimizi artıracağız. Orada 3 gemimiz bulunuyor, dördüncü gemimizi de Doğu Akdeniz'e en kısa sürece yollayacağız. Kıbrıs Türk halkının hakkını garanti altına almadıkları sürece biz oradaki faaliyetlerimize devam edeceğiz. Rum tarafı de AB'yi arkasına almasın Türk tarafıyla masaya otursun.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal