Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Arabuluculuk İhtiyacını Karşılamak Çok Önemli

Türkiye'nin Dışişleri Bakanı’nın Cuma günü yaptığı açıklamada, mevcut çatışma ortamlarında arabuluculuğun önemini değerlendirdi.

30.11.2018-15:48 - (Son Güncelleme: 30.11.2018-15:45) Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Arabuluculuk İhtiyacını Karşılamak Çok Önemli

Türkiye'nin Dışişleri Bakanı’nın Cuma günü yaptığı açıklamada, mevcut çatışma ortamlarında arabuluculuğun önemini değerlendirdi.  5. İstanbul Arabuluculuk Konferansı'nda konuşan Mevlüt Çavuşoğlu, ‘’Arabuluculuğu daha etkili bir araç haline getirebileceğimizi araştırmak çok önemli” dedi. Çavuşoğlu, Perşembe günü İslam Devleti Örgütü'nün arabuluculuk konusunda yaptığı İslam İşbirliği Örgütü (OIC) toplantısını hatırlattı ve aynı soruyu aynı bağlamda sorduğunu söyledi. Çavuşoğlu, “Bugün, 5. İstanbul Arabuluculuk

Konferansı, arabuluculuk uygulamasının sürdürülebilir kalkınma, toplumsal cinsiyet ve gençliğin dahil edilmesi ve yeni teknolojiler de dahil olmak üzere geniş bir perspektiften değerlendirilmesini sağlayacak” dedi. Konferans, “Barışı Sürdürmek için Arabuluculuk Uygulamasının Geliştirilmesi” temasıyla toplandı.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres de konferansa şöyle bir mesaj gönderdi: “Silahlı çatışmaların yol açtığı acılar, barışçıl yollarla çözüm bulmak için kolektif sorumluluğumuzun altını çiziyor ve önleme çabalarımızı artırıyor” dedi. Ayrıca, BM barış süreçlerinde kadın ve gençlerin katılımını teşvik etti.

Konferansın açılışında konuşan Türk Dışişleri Bakanlığı'nın politika planlama genel müdürü Burak Akçapar şunları söyledi: “Bu şehir [İstanbul] sadece doğuyla batıyı değil, aynı zamanda kuzey ve güneyi de bir araya getiriyor." Türkiye'nin barış girişimlerine yönelik çabalarına değinen Akçapar, 2010 yılında Türkiye'nin “inisiyatif oluşturma ve arabuluculuğun normatif temelini geliştirmek amacıyla” kurulan BM'nin de bir arabuluculuk grubu olduğunu hatırlattı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal