Dilencinin Üzerinden 15 Farklı Devlete Ait Para Çıktı

İstanbul Pendik'te yakalanan bir dilencinin üzerinde 15 farklı devlete ait para bulundu. Dolar ve euronun yanında Nepal parasına kadar farklı paralar bulundu.

14.09.2018-13:49 - (Son Güncelleme: 14.09.2018-13:49) Dilencinin Üzerinden 15 Farklı Devlete Ait Para Çıktı

İstanbul Pendik'te yakalanan yabancı kökenli dilenci görenleri hayrete düşürdü. Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nda dilencilik yaptığı belirlenen şahsın üstünden döviz bürolarında dahi olmayan on beş farklı birimde para bulundu.

ÜZERİNDEN SERVET ÇIKTI

Pendik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü birimleri tarafından yakalanan Azeri kökenli dilencinin üstünden 2 bin 500 Türk Lirasının haricinde 530 Euro ve 421 Amerikan doları çıktı. Bu paraların haricinde dilencinin üstünde İran Riyali'nin yanında Suudi Arabistan Riyali, Katar Riyalı, Kuveyt Dinarı, Birleşik Arap Emirlikleri Dirhemi, Umman Sultanlığına ait Riyal ve Baisa olmak üzere altı Körfez devletinin parası çıktı. Körfez ülkelerine ait paralarla beraber Lübnan Lirası ve Libya Dinarına da el kondu.

NEPAL PARASI BİLE VAR

Yerkürenin en kuzeyinde olan devletlerden İsveç'e ait Kron'un haricinde dünya haritasında yerini göstermekte zorluk çekilecek Nepal'e ait Rupi de dikkat çeken paralar içinde yer aldı. Sanskrit alfabesi ile yazılı Hindistan Rupisi ve Kril Alfabesiyle yazılı Rus Rublesi ise diğer dikkat çeken paralar oldu. Dört değişik alfabe (Latin, Arap, Kril, Sanskrit) ile yazılı olan banknotların hangi devletlere ait olduğunun tespit edilmesi için zabıta personeli yoğun mesai harcadı.

El konulan, toplam değeri yaklaşık on iki bin Türk Lirasını bulan dövizler 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'nun 33. maddesi hükmü gereği belediye Encümeni Kararıyla kamuya verilmek üzere Türk lirasına çevrildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal