DGS Sınavı Ne Zaman Yapılacak?

Binlerce öğrencinin merakla beklediği DGS sınav tarihleri netleşti. Daha önceden 8 Temmuz'da yapılacak olan sınan, o gün cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turuna denk geldiği için 21 Temmuz tarihine alındı.

28.06.2018-13:28 - (Son Güncelleme: 28.06.2018-13:21) DGS Sınavı Ne Zaman Yapılacak?

2018 senesi itibari ile ÖSYM tarafından yapılacak olan DGS sınav tarihi değiştirildi. Öğrencilerin ilgi ile beklediği üniversite eğitimine devam etmek ve lisans bitirmek isteyenlerin gireceği DGS sınav tarihi netleşti. İşte Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından gerçekleştirilen resmi açıklama ve kesin sınav tarihi...

DGS SINAVI NE ZAMAN? ÖSYM TARİHİNİ DEĞİŞTİRDİ...

Yayınlanan resmi açıklamalara göre daha önceki sınav takviminde, sınav tarihi olarak 8 Temmuz'da olan DGS sınav tarihi değiştirildi. Ancak bu tarih, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turuna denk düşmesi nedeniyle. 8 Temmuz olarak tespit edilmiş olan sınav tarihini 21 Temmuz olarak değiştirmiştir. ÖSYM başvuru tarihi ile alakalı ise bir değişiklik yapmadı.

DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) NEDİR?

DGS yani dikey geçiş sınavı ön lisans mezunlarının girebileceği ve 4 senelik lisans programlarına geçiş yapmayı mümkün kılan bir sınavdır. DGS’ye girebilmek için bir meslek yüksekokulu yada açık öğretim ön lisans programından mezun olmak lazım. Eğer son sınıf iseniz ve staj çalışmanızı bitirmişseniz de DGS’ye girebilirsiniz. Açık öğretim ön lisans yada meslek yüksekokulu mezunu olup kendi alanınızda bir açık öğretim lisans programına girmek istiyorsanız DGS’ye girmenize gerek yok çünkü kendi bölümünüzden açık öğretim lisans programlarına sınavsız giriş hakkınız vardır.

Son Dakika Eğitim Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal