Deprem bölgesinde gönüllü olan Kıdemli Albay Oğuzhan şehit oldu: Ortaya çıkan detay yürekleri dağladı

Kahramanmaraş’ta Jandarma Pilot Kıdemli Albay Oğuzhan Adalıoğlu helikopteri kalkış için yönlendirdiği sırada, pervanenin çarpması sonucu şehit oldu. Şehit Albay Adalıoğlu’nun emekliliğini dondurduğu, gönüllü olarak destek vermek için deprem bölgesine gittiği öğrenildi.

08.03.2023-11:14 - (Son Güncelleme: 08.03.2023-17:44) Deprem bölgesinde gönüllü olan Kıdemli Albay Oğuzhan şehit oldu: Ortaya çıkan detay yürekleri dağladı

Jandarma Genel Komutanlığında görevli Pilot Kıdemli Albay Oğuzhan Adalıoğlu, Kahramanmaraş Havaalanı’nda helikopter yönlendirme sırasında helikopterin kanadının çarpması sonucunda şehit oldu. Şehit Albayın naaşı Tıp Fakültesi Hastanesi morguna kaldırıldı. Pilot Kıdemli Albay Oğuzhan Adalıoğlu’nun emekliliğini dondurduğu, gönüllü olarak destek vermek için deprem bölgesine gittiği belirtildi.

DHA’da yer alan haberde, şehit Adalıoğlu’nun naaşım Kahramanmaraş Havalimanı’na getirildi. Türk bayrağına sarılı naaş tören mangasının omuzlarında taşınan şehit albay aprondaki katafalka konuldu. Saygı duruşunun sonrasında Adalıoğlu’nın özgeçmişi okundu. Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, törende yaptığı konuşmada şehit Albay'la ilgili olarak yürek sızlatan bilgileri paylaştı.

28 yıllık fedakarlık 

Şehit Albay Adalıoğlu’nun 28 yıllık Türk Silahlı Kuvvetlerine hizmetinde büyük fedakarlıklarla çalıştığını vurgulayan Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Çetin,  “Kahraman arkadaşımız geçtiğimiz ay emekli dilekçesini vererek, mesleğini şerefiyle onuruyla yaptığı bu kutsal görevi tamamlamak üzereyken deprem olayından sonra, asrın felaketini yaşadığımız bugünlerde emekliliğini dondurarak gönüllü olarak burada görev yapmıştır.” İfadelerini kullandı. 

Emekliliğini depremzedelere yardım için dondurmuştu

Depremzedelere yardım ederken kaza olmaması için çok dikkatli olduklarının belirten Çetin, “2 bin 100 saat uçuş yaptık, 600 tona yakın malzeme taşıdık, binlerce aracımız afet bölgesindeki kurtarma faaliyetine katıldı bir kaza olmasın diye hassasiyetle durduk ama maalesef kahraman arkadaşımı ebediyete uğurladık.” diye konuştu.

Şehit Adalıoğlu'nun acı haberi, Eskişehir’de yaşayan anne ve babasına ulaştı. Adalıoğlu’nun anne ve babasının evinin olduğu apartmana Türk bayrağı asıldı.

Evli ve 2 çocuk babası Adalıoğlu’nun naaşı daha sonra Türk Hava Kuvvetlerine ait uçakla Ankara’ya uğurlandı. Şehit albayın cenazesinin memleketi Eskişehir’de toprağa verileceği öğrenildi

Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal