Çumra cinayeti yeniden yargılandı: Hamile eşini öldüren sanığa "iyi hal" ve "haksız tahrik" indirimi!

Konya Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi'nde görülen duruşmada, kadın cinayetleriyle ilgili bir davaya karar verildi. Tutuklu sanık Ali Rıza Yüzer, mahkeme karşısına çıktı. Duruşmaya, sanık ve maktul Sadife Yüzer'in yakınları ile tarafların avukatları katıldı.

14.02.2024-14:25 - (Son Güncelleme: 14.02.2024-14:25) Çumra cinayeti yeniden yargılandı: Hamile eşini öldüren sanığa "iyi hal" ve "haksız tahrik" indirimi!

Konya Bölge Adliye Mahkemesi'nde görülen duruşmada, Sadife Yüzer cinayeti sanığı Ali Rıza Yüzer'e verilen ceza, kamuoyunda şaşkınlık yarattı. Mahkeme, sanığın "iyi hal" ve "haksız tahrik" indirimleri uygulayarak cezayı ağırlaştırılmış müebbetten 23 yıla düşürdü.

Sadife Yüzer'in kardeşi Kadir Yıldız, duruşma sonrasında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Yargıtay'ın önceki kararı bozduğunu ancak yeniden yargılamanın sonucunu değiştirmediğini ifade eden Yıldız, "Bu nasıl bir indirim? Sanığın ifadeleri baştan sona değişken. Devletin adaletine güveniyoruz ama bu bizim için çok acı bir süreç. Annemin şu an mahkemeden bile haberi yok. Biz çok perişan durumdayız. 23 yılda neden ısrar ediliyor anlamıyoruz." dedi.

Olayın detayları ve dava süreci

Konya'nın Çumra ilçesinde 2020 yılında eşini pompalı tüfekle öldüren Ali Rıza Yüzer'in duruşması, Konya Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesinde görüldü. Ali Rıza Yüzer'e, "gebe olduğunu bildiği eşini kasten öldürme" suçundan verilen ceza, "haksız tahrik" ve "iyi hal" indirimi uygulanarak 23 yıla düşürüldü.

Yargıtay'ın daha önce verilen kararı bozarak dosyayı yeniden incelemesinin ardından mahkeme, Ali Rıza Yüzer'in cinayeti "haksız tahrik" hükümleri olmadan işlediğine kanaat getirerek sanığı tekrar yargıladı. Mahkeme heyeti, sanığa "iyi hal" ve "haksız tahrik" indirimleri uygulayarak verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını 23 yıla düşürdü.

Cinayetin işlendiği tarih olan 16 Aralık 2020'de gerçekleşen olayda, Ali Rıza Yüzer'in hamile eşi Sadife Yüzer'i pompalı tüfekle öldürdüğü ortaya çıkmıştı. Yerel mahkeme tarafından verilen kararda, sanığın eşinin yarasına tampon yapmasının "iyi hal" kabul edildiği belirtilmişti. Ancak bu karar, kamuoyunda tepki çekmiş ve kadın hakları savunucuları tarafından eleştirilmişti. Mahkeme, kararın üzerine Yargıtay'ın incelemesini yaparak sanığa verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını onamış ve dosyayı yeniden yerel mahkemeye göndermişti. Yeniden görülen davada mahkeme, sanığa 23 yıl hapis cezası verdi. Aile, verilen cezanın hafif olduğunu düşünerek karara itiraz edeceklerini belirtti.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal