Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, Le Point Dergisine Suç Duyurusu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa'da yayımlanan Le Point dergisi yayın direktörü Etienne Gernelle ve yazarı Romain Gubert hakkında suç duyurusunda bulundu.

25.10.2019-11:42 - (Son Güncelleme: 25.10.2019-12:32)

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa'da yayımlanan Le Point dergisi yayın direktörü Etienne Gernelle ve yazarı Romain Gubert hakkında suç duyurusunda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın, müvekkili Cumhurbaşkanı Erdoğan adına Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına sunduğu 11 sayfalık suç duyurusu dilekçesinde, bahsi geçen derginin 24 Ekim'deki sayısının kapağında Erdoğan'ın fotoğrafı kullanılarak Fransızca hakaret edildiği açığa çıktı.

Zanlıların, 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 299. maddesinde düzenlenen "Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçunu işlediği belirtilen dilekçede, "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan yürütülecek soruşturma ve kovuşturmalarda Türk adli makamlarının hukuken yetkili ve görevli olduğu açıklandı.

Emsal mahiyetteki Yargıtay içtihatları gözetildiğinde, atılı suçun yasal unsurlarının gerçekleştiği hatırlatılan dilekçede, zanlıların yer verdiği ifadelerin düşünce ve ifade hürriyeti kapsamında, siyasi tartışma içindeki bir görüş olarak değerlendirilmesinin de mümkün olamayacağı açıklandı.

Zanlılar Etienne Gernelle ve Romain Gubert'in, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alarak kaleme aldıkları yazıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onur, şeref ve saygınlığını rencide edici ifadeler kullandığı vurgulanan dilekçede, haklarında kamu davası açılması talep edildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal