Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Afganistan Açıklaması!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Afganistan’daki gelişmeler ve düzensiz göç konusuyla ilgili uluslararası alanda yoğun bir diplomasi yürütüyoruz.

23.08.2021-14:24 - (Son Güncelleme: 23.08.2021-17:15) Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Afganistan Açıklaması!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Afganistan'daki olayların gidişatına yönelik önemli mesajlar geldi. Erdoğan, 'Afganistan’daki gelişmeler ve düzensiz göç konusuyla ilgili uluslararası alanda yoğun bir diplomasi yürütüyoruz. Bölgemizde istikrarı sağlamak, ülkemizi göç baskısına karşı korumak ve milletimizin huzurunu temin etmek için gereken tüm adımları atmaya devam edeceğiz' ifadelerini kullandı. Afganistan'da Taliban'ın ardından ortaya çıkan tablo karşısında Türkiye, uluslararası arenada harekete geçti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaşanabilecek düzensiz göç hareketliliği ihtimaline karşı dünya liderleriyle peş peşe telefon görüşmeleri gerçekleştirdi.

AFGANİSTAN PAYLAŞIMI

Sosyal medya hesabından (Twitter) atılan paylaşımda Başkan Erdoğan önemli açıklamada bulunarak 'Afganistan’daki gelişmeler ve düzensiz göç konusuyla ilgili uluslararası alanda yoğun bir diplomasi yürütüyoruz' ifadelerini kullandı.

TÜM ADIMLARI ATMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, söz konusu bölgede devamlılığı oturtmak, Türkiye'yi göç baskısına karşı koruma altına almak ve halkın huzurunu kaçırmamak için gereken tüm adımları atmaya devam edeceklerine vurgu yaptı.

GÖRÜŞME YAPILAN LİDERLER

Yapılan paylaşımda, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Almanya Başbakanı Angela Merkel, Irak Başbakanı Mustafa Kazimi, Birleşik Krallık Başbakanı Boris Johnson, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ve Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel ile görüşmeler gerçekleştirildiği kaydedildi. Erdoğan, Miçotakis ile yapılan görüşmeler doğrultusunda 'Göç konusunda iş birliğinin karşılıklı anlayış ve çıkarlara dayalı olarak ilerletilmesi gerektiğini vurguladık' ifadelerini kullandı. 

AVRUPA'YA ÖNEMLİ GÖREVLER DÜŞÜYOR"

Diğer yandan Rus lider Putin ile yapılan görüşmede Afganistan'da kurulacak yeni hükümetin Afgan halkının çeşitliliğini yansıtacak şekilde kapsayıcı ve temsil edici olması gerektiğine dikkat çekildiği, Alman Başbakan Merkel ile de Afgan düzensiz göçünün krize dönüşmeden hemen önce çözüme kavuşturulmasının gerektiği ve bu konunun Avrupa üzerinde mühim görevler düştüğünün bilgisi verildi. Irak Başbakanı Kazimi ile gerçekleşen görüşmede Başkan Erdoğan, terörle mücadele kapsamında yapılan iş birliğinin artması gerektiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, İngiltere Başbakanı Johnson'a Birleşmiş Milletler kuruluşlarının mali katkılarıyla Afgan göç baskısının azaltılabileceğini söylediği ifade edildi. 

İLAVE GÖÇ YÜKÜNÜ KALDIRAMAYIZ" VURGUSU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukraynalı mevkidaşı olan Zelenski ile yaptığı görüşmede stratejik iş birliğine dikkat çekerken, AB Konseyi Başkanı Michel'e Türkiye'nin halihazırda 5 milyon sığınmacıya ev sahipliği yaptığını ve dolayısıyla ilave bir göç yükünün kaldırılamayacağını hatırlattı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal