UNICEF Açıkladı: 1 Milyon Afgan Çocuk Tehlikede!

UNICEF, 1 milyon Afgan çocuğun yetersiz beslenme sebebiyle sağlığının tehlike altında olduğunu bildirerek, insani yardıma ihtiyaç duyulduğunu açıkladı.

23.08.2021-14:17 - (Son Güncelleme: 23.08.2021-15:04) UNICEF Açıkladı: 1 Milyon Afgan Çocuk Tehlikede!

Birleşmiş Milletler (BM) Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), yaklaşık 1 milyon Afgan çocuğun sağlığının yetersiz beslenme sebebiyle tehlike altında olduğunu ve tedavi edilmedikleri takdirde hayatlarını kaybedebileceklerini söyledi.

UNICEF İcra Direktörü Henrietta Fore, Afganistan'da yaklaşık 10 milyon çocuğun hayatlarını devam ettirebilmelerini sağlamak için insani yardıma ihtiyaç duyduklarını söyledi.

4.2 MİLYON ÇOCUK EĞİTİMİNE DEVAM EDEMİYOR

Yaklaşık 1 milyon Afgan çocuğun sağlığının yetersiz beslenme sebebiyle tehlike altında olduklarını ve tedavi edilmedikleri takdirde hayatlarını kaybedebileceklerini, 2,2 milyonu kız olan yaklaşık 4,2 milyon çocuğun eğitimlerine devam edemediklerini bildirdi.

435 BİN ÇOCUK VE KADIN ÜLKEDE YERLERİNDEN EDİLDİ

Yapılan açıklamada Afganistan'daki 435 bin çocuk ve kadının ülke içinde yerlerinden edildiği belirtildi. UNICEF İcra Direktörü Henrietta Fore, "Şiddetli kuraklık ve bunun sonucunda su kıtlığı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının yıkıcı sosyoekonomik sonuçları ve yaklaşan kış nedeniyle çocuk ve kadınların insani ihtiyaçlarının gelecek aylarda artacağını öngörüyoruz." dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal