Cumhurbaşkanı Erdoğan yapılan emekli zammını açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yapılan kabine toplantısı sonrası emeklilerin bu yıl ne kadar zam alacağını açıkladı. İşte detaylar...

16.01.2024-18:23 - (Son Güncelleme: 16.01.2024-19:08) Cumhurbaşkanı Erdoğan yapılan emekli zammını açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yapılan kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 16 milyon emeklinin, bu yıl alacağı zammı açıkladı. 

En düşük emekli maaşı belli oldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli maaşları zammı hakkında “Çalışanlarımız ve emeklilerimiz başta olmak üzere refah düzeyini yükseltmek için canla başla çalışıyoruz. Önümüzdeki dönemlerde aynı anlayışla çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeme sözümüzü tutmaya devam edeceğiz.  Bütçe imkanlarımızı zorlama pahasına da olsa emeklilerimizi asla darda bırakmıyoruz. Bilindiği gibi memur emeklisi yüzde 49.25 SSK ve Bağkur yüzde 37.57 artış oldu. Bu nedenle en düşük emekli maaşı 7.500 liradan 10.000 liraya çıkmış oldu” cümlelerine yer verdi.

“Hepsi aynı oranda alacak”

Öte yanda Cumhurbaşkanı Erdoğan, bütün emeklilerin aynı oranda zam alacağını şu sözlerle dile getirdi; “Emeklilerimizin aylıklarındaki artışları birbirine yakınlaştıracak yeni adım atıyoruz. SSK ve Bağkur emekli aylıklarına ilave yüzde 5 müjdesini vermek istiyorum.  Ocak 2024'ten itibaren 6 aylık artış oranı yüzde 42.6'ya yükseliyor. Önümüzdeki temmuz ayında artışlarla birlikte emeklilerimizin hepsi aynı oranlarda maaş artışına ulaşacaktır. Tüm emeklilerimizin yıllık maaş artış oranları önümüzdeki Temmuz'da eşitlenecek. Buranın özellikle altını çizmek istiyorum.”



Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal