Emekliye ek zam için kritik gün: Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine sonrasında açıklayacak

Milyonlarca emeklinin beklediği ek zam düzenlemesi için tüm gözler Beştepe’te yapılacak Kabine Toplantısı’nda olacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kabine sonrasında konu hakkındaki düzenlemeyi açıklaması bekleniyor. İşte tüm gelişmeler…

16.01.2024-10:53 - (Son Güncelleme: 16.01.2024-17:36)

Bugün saat 14.00’te başlayacak olan Kabine Toplantısı’nda milyonlarca SSK, Bağkur, tarım emeklisi, dul ve yetim maaşı alan kişileri ilgilendiren düzenlemenin resmen açıklanması bekleniyor.

Kabine Toplantısı’na başkanlık edecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın emekliye verilecek olan ek zammın oranını duyuracağı tahmin ediliyor.

Emekli için ek zam vakti

İnternethaber’de yer alan habere göre; Ocak ayında enflasyon rakamlarıyla oluşan Zam oranları, SSK ve Bağkur emeklisi tarafından hoş karşılanmadı. Memur emeklisine gelecek yüzde 49,25 zam oranına karşın diğer emekliler yalnızca 37,57 oranında zam alacaktı. Ancak bugün belli olması beklenen yeni düzenlemeyle beraber aradaki puan farkının kapanması bekleniyor.

Emekli Maaşı Ek Zam

Mehmet Şimşek yüzde 50 zamma karşı çıktı iddiası

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla, emeklilere yönelik ek zam konusunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı arasında bir çalışma gerçekleştirildi. Bugün yapılacak Kabine toplantısında değerlendirilecek olan bu çalışmalar, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın yüzde 50 zam karşıtlığı iddialarıyla kulislerde konuşulsa da son kararı Erdoğan'ın vereceği belirtiliyor.

Erdoğan Kabine sonrasında açıklayacak

Emekliye verilecek ek zam düzenlemesinin detaylarını Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kabine sonrasında açıklaması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ifadesi sonrasında, bu önerinin Meclis'e sunulması planlanıyor. Meclis'teki ek zam düzenlemesinin, emeklilerin Ocak ayı maaşlarını almadan önce tamamlanması ve emekli maaşlarına yapılacak olan zamın ödenmesi süreci öngörülüyor.

İki formül masada

Emekliye zam için masaya iki formülün gelmesi bekleniyor. Bunlardan ilki SSK ve Bağkur emeklilerine yüzde 43-45 oranları arasında bir zam yapılması olacak. İkincisi ise SSK ve Bağkur emeklilerinin memur emeklileriyle aynı zam oranına ulaşması için yüzde 11,68 oranında bir refah payı oranı yansıtılacak.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal