Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Hiroşima, Yanlışı Tekrar Etmeme Kararlılığımızın Nişanesi Olmalı'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İkinci Dünya Savaşı'nda atom bombası atılan Hiroşima’nın 75. anma sene dönümünde yolladığı mesajda 'Hiroşima, yanlışı tekrar etmeme kararlılığımızın nişanesi olmalı' ifadelerine yer verdi.

06.08.2020-10:39 - (Son Güncelleme: 06.08.2020-10:40) Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Hiroşima, Yanlışı Tekrar Etmeme Kararlılığımızın Nişanesi Olmalı'
Japonya’nın Hiroşima şehrine 6 Ağustos 1945 sabahı atılan atom bombasıyla yaşamını yitirenler ve yaralananlar için şehirdeki Barış Anıt Parkı'nda anma merasimi yapıldı.

Törene video mesaj yollayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hiroşima’ya atom bombası atılmasının insanlık tarihinin kara lekelerinden biri olduğuna işaret etti.

Hiroşima’da hayatını kaybedenleri taziyeyle anan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Dost Japon halkına başsağlığı diliyorum. 75 senedir yüreklerindeki acıyı dindirmeye çalışan mağdurların yakınlarına başsağlığı diliyorum' ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Bu meşum olaydan ders almayı başarmak zorundayız. Barış anıt parkında yer alan kaideye kazıldığı gibi Hiroşima, ‘yanlışı tekrar etmeme’ kararlılığımızın nişanesi olmalıdır' diye konuştu.

İnsanlığın Hiroşima’dan ders alması gerektiğine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hiroşima Barış Parkı'ndaki kaidede yazılan 'Bir Daha Asla' ifadesine atıf yaptı.

Şehre atom bombası atıldığında iki yaşında olan ve aldığı yaralara rağmen on sene daha yaşamına devam eden, Hiroşima’dan etkilenen çocukların sembolü Sadako Sasaki’yi hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Onlarca drama rağmen Suriye’de, Yemen’de, Filistin’de çocuklar ölmeye, savaşın tüm yükünü çekmeye devam ediyor. Ölüm mülteci teknesinde, okul sırasında, sokakta, kimi zaman en güvende hissettikleri annelerinin kucağında buluyor. Bu acının bir daha yaşanmaması için çocuklarımız ve gelecek nesillerimiz için Bir Daha Asla' ifadelerine yer verdi.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal