Cumhurbaşkanı Erdoğan Binlerce Hastanın Beklediği Müjdeyi Verdi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'SMA ilaç bedelinin geri ödemesiyle ilgili sorunu çözmüştük. Hastalığın diğer tiplerini de geri ödeme sistemine dahil ettik.' dedi.

29.01.2019-15:53 - (Son Güncelleme: 29.01.2019-15:43) Cumhurbaşkanı Erdoğan Binlerce Hastanın Beklediği Müjdeyi Verdi!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde 'Genişletilmiş İl Seçim İşleri Başkanları Toplantısı' gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu . SMA hastalarının ilaç sıkıntısı hakkında da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'SMA ilaç bedelinin geri ödemesiyle ilgili sorunu çözmüştük. Hastalığın diğer tiplerini de geri ödeme sistemine dahil ettik.' açıklamasında bulundu.

ERDOĞAN: SMA İLAÇLARININ TÜM TİPLERİNİ GERİ ÖDEME LİSTESİNE DAHİL ETTİK

SMA hastalarının ilaçları hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'SMA hastalarına ilaçlarının tüm tiplerini geri ödeme listesine dahil ettik. Karar alındı yakında Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girecek. Bu tip ilaçların ülkemizde yapılması asıl önceliğimizdir. İlaç sanayiini milli güvenliğimizin en önemli unsurlarından biri olarak görüyoruz. Geri ödeme kararının SMA hastalarına ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum.' ifadelerini kullandı.

SAĞLIK BAKANLIĞI HABERİNİ VERMİŞTİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 18 Kasım 20118 tarihinde yaptığı konuşmada SMA hastalarının tedavisinde kullanılan ilaçların kısa bir zaman sonra  SGK ödeme kapsamına alınacağını belirtmişti.

İşte Koca'nın yaptığı açıklama:

'Sağlık Bakanlığı olarak SMA tip-2 ve tip-3 için de bireysel hasta başvurularını işleme almış bulunuyoruz. İlgili kurul onayını takiben başvuru sahiplerine bilgilendirmeleri yapılmaktadır. Bu konuda, Bakanlığımız hızlı ruhsatlandırma ve zorunlu ruhsat serbestleştirme yöntemi dahil, alternatif yollarla ilaç temini için süreci başlatmıştır. Bu tür hastalarımızı ilaçsız bırakmayacak şekilde, söz konusu ilaçları ülkemize uygun fiyatla temin için tüm imkanlarımızı seferber etmiş durumdayız.'

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal