Çorum'da Köylüler Aslan Avına Çıktı

Çorum'un Bayat ilçesinde Aşağı Emirhalil Köyü'nde hayvanları kaybolan bir çoban, bölgede arama yapmaya çıktığında aslan gördüğünü iddia etti. Köyde yaşayan vatandaşlar ellerinde silah ve dürbünlerle bölgeyi aramaya çıktı.

11.06.2020-16:17 - (Son Güncelleme: 11.06.2020-16:18) Çorum'da Köylüler Aslan Avına Çıktı

Çorum'un Bayat ilçesinde Aşağı Emirhalil Köyü'nde hayvanları kaybolan bir çoban, bölgede arama yapmaya çıktığında aslan gördüğünü iddia etti. Öte yandan, kayıp hayvanları aramak için bölgeye giden iki kardeş de aslan yavrusu gördüklerini iddia etti. Bu durum köyde yaşayanlarda da panik yaratırken, köylüler aslan avına çıktı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri tarafından bölgeye 3 adet foto kapan yerleştirilirken, vatandaşlar da tüfek ve dürbünlerle arazide olduğu iddia edilen aslanı aramak için çalışma başlattı. Köy muhtarı Hasan Durak Jandarma ekiplerine haber verirken, sazlık alanda jandarma da arama yaptı. Ayrıca, bölge drone ile de aranıyor. 

VATANDAŞLAR YALNIZ GEZMİYOR

Bölgede henüz aslan olduğuna dair bir bulguya rastlanmazken, köy halkı büyük bir tedirginlik duyuyor. Vatandaşlar köyün etrafında dürbün ve tüfekle arama yapıp nöbet tutuyor. Tarlaya hasat yapmaya ve hayvanlarını otlatmaya giden vatandaşlar yalnız gitmediklerini belirtti.

Köyün muhtarı Hasan Durak konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu ve "Hayvanlarımıza saldırı oldu ve leşleri bulundu. Öncelikle çobanımız gördüğünü söyledi bir yabani hayvanın sürüye saldırdığını söyledi ve daha sonra da fotoğrafını çekti. Bende jandarmayı arayıp fotoğrafı gönderdi. Fotoğrafı görenler aslan olduğundan şüphelendi. Bunun üzerine jandarma buraya geldi arama yaptı. Foto kapanlar yerleştirildi bölgeye. Drone de uçundular. Aslanın yavrusunu görenlerde oldu. Vatandaşlarımız tedirgin. Fotoğrafı gördüğümde aslana benzettim. Gereken bütün önlemlerin alınmasını istiyoruz. Köylülerimiz hayvanlarının otlak yerlerine yalnız gidemiyorlar korkuyorlar. Ara arama jandarmada burada tarama yapıyor ama henüz bir sonuç çıkmadı. Dün akşam karşıdaki Töyhane Köyü'nde de çeltik tarlasında çalışan vatandaşlarımız yine aslanı görmüşler." ifadelerini kullandı.

"FOTO KAPANLARDAN BİR SONUÇ ÇIKMASINI BEKLİYORUZ"

Köyde yaşanan bu olayın 2 aylık süreci olduğunu belirten Durak, "Yabani ot toplamaya giden kadınlar ilk bu havanı görüyor ancak kurt sanıp dönüyorlar. Daha sonra büyükbaş hayvan sürüsüne saldırıyor. Çobanımız görüyor. Ardından 2 hayvan saldırıda telef oluyor ve daha sonra da aslan yavruları görülüyor. Gören korkup kaçıyor. En son çoban fotoğrafını çekiyor. Ben kesinlikle aslan olduğuna inanıyorum. Dün akşam yine başka bir köyde daha görülmüş aynı hayvanı. Hepimiz korkuyoruz. Bu mera bizim için önemli ama hayvanlarımızı oraya götüremiyoruz. Hepimizde bir tedirginlik var. İnşallah foto kapanlardan bir sonuç çıkmasını bekliyoruz." dedi.

"BİZ DE ARADIK AMA BULAMADIK"

Aslan yavrusu gördüğünü öne süren Mehmet Buyruk ise olayı anlattı ve "10 gün önce bizim bir hayvanımızın ayağı sakattı sürüyle giden hayvanımız geri gelmedi. Bizde onu aramak için bölgeye gittik. Bu sırada motorun önüne sarı renkte aslan yavrusu çıktı. Korktuk bizde motoru hızlandırdık hemen kaçtık. Babam, ağabeyim ve çoban gördük. Hayvanın yüzünü net gördüm. Gördüğümüz yer köye yaklaşık 1 kilometre. Hayvanlarımızı oraya götürmüyoruz çok tedirginiz. Hasat dönemi herkes tarlalarda çalışıyor hepimiz tedirginiz, korkuyoruz. Biz de aradık ama bulamadık." ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal