Coronavirüse Karşı Bağışıklığı Olan Kişiler?

Amerikalı ve İsviçreli bilim adamlarından oluşan bir grubun araştırmasında, 2003 salgınında ağır akut solunum yolu yetersizliği sendromu (SARS) ya da diğer adıyla atipik zatürre geçiren kişilerin coronavirüse sebep olan coronavirüse karşı bağışık olabilecekleri ifade etti.

19.05.2020-20:25 - (Son Güncelleme: 19.05.2020-20:17) Coronavirüse Karşı Bağışıklığı Olan Kişiler?
Nature dergisinde yayınlanan araştırmaya göre 2003 salgınında atipik zatürre geçiren kişiler, coronavirüse sebep olan coronavirüse (SARS-CoV-2) karşı bağışık olabilir.

Araştırmayı yapan uzmanlar, akut solunum yolu yetersizliği sendromuna sebep olan SARS-CoV virüsünün bulaşmasının, coronavirüsün hücre yüzeyindeki reseptörlerle kenetlenmesinden sorumlu S proteinini hedef alan antikorların üretimini uyardığını ifade edildi.

Bu antikorların bir çeşidi olan S309’un SARS-CoV-2’deki S protein bölgelerini etkili bir şekilde nötralize edebildiği sonucuna varan bilimciler, böylece akut solunum yolu yetersizliği sendromunu geçiren kişilerin yeni tip coronavirüse karşı bağışık olabileceklerini ifade etti.

Araştırmacılar, bu türdeki antikorlardan yapılacak kokteyllerin ağır coronavirüs vakalarının tedavisinde ve yüksek bulaşma riski bulunan kişilerin hastalıktan korunması için kullanılabileceğini işaret ediliyor.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal